30.11.2012 14:29

Τέλος η χαρτούρα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι το πρώτο υπουργείο – μετά το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - που θα εφαρμόσει άμεσα το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων με ψηφιακό τρόπο, συμβάλλοντας στην ταχεία προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης σε συνεννόηση με τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσο Βολουδάκη, καθόρισε όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες για την προώθηση της ηλεκτρονικής ανταλλαγής ψηφιακά υπογεγραμμένων εγγράφων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, την άμεση διεκπεραίωση των υποθέσεων και την επίτευξη οικονομίας κλίμακας.
Πιο συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις για ενημέρωση και εκπαίδευση στελεχών του ΥΝΑ σε θέματα εφαρμογής και χρήσης ψηφιακών υπογραφών από στελέχη της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πληροφορικής, καθώς και έκδοση ψηφιακών υπογραφών, ώστε τα στελέχη αυτά να αναλάβουν την προώθηση των σχετικών θεμάτων στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΝΑ.
Τα δυο Υπουργεία προχώρησαν, επίσης, με τάχιστους ρυθμούς, τόσο στην δημιουργία των κατάλληλων ομάδων στελεχών και διαδικασιών για την προώθηση και πιλοτική εφαρμογή των ψηφιακών υπογραφών σε επιλεγμένες Διευθύνσεις εντός του 2012, όσο και στις διαδικασίες για την ολική μετάβαση των κεντρικών υπηρεσιών στην ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της βελτίωσης της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού και της εξοικονόμησης πόρων, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την υποχρεωτική και καθολική χρήση ψηφιακών υπογραφών στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση έως τις 30/6/2012.
Σε δήλωση του στους δημοσιογράφους ο κ. Μουσουρούλης τόνισε ότι «το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου υλοποιεί άμεσα τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, με την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε».
 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ