9.3.2016 9:10

Το «τελευταίο χαρτί» παίζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στον Μπαλτά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ -ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει μήνες πριν, η συνάντηση του δημάρχου Χίου Μ. Βουρνού με τον Υπουργό Πολιτισμού, Αρ. Μπαλτά επιχειρείται την τελευταία  ώρα μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ .του Θεάτρου και την ανταπόκριση προς αυτήν την κατεύθυνση του βουλευτή Ανδρ. Μιχαηλίδη.

Με μικρό καλάθι...

Με δεδομένο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, το υπουργείο Πολιτισμού, είναι αδύνατο να χρηματοδοτήσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με 300.000 ευρώ, που υποστηρίζει ο Δήμαρχος Χίου πως είναι οι οφειλές του θεάτρου, ο βουλευτής ευελπιστεί πως μέσα από τη συνάντηση και συζήτηση με τον υπουργό θα διαφανούν οι προθέσεις του και ενδεχομένως κάποια έκτακτη χρηματοδότηση ώστε τουλάχιστον να καταφέρει να συνεχίσει τη λειτουργία του. «Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο το υπουργείο να στηρίξει μονομερώς την πρόταση να κλείσει το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου με το συγκεκριμένο ΑΦΜ και αν μεταφερθούν οι δραστηριότητες του σε έναν άλλο φορέα. Θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αν και οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες».

...Εν μέσω θύελλας

Με ανοικτά μέτωπα όπως το προσφυγικό και παραμονές της Συνόδου Κορυφής η συζήτηση για το ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ αν μη τι άλλο για όσους δεν έχουν σχέση με το νησί ή με την περιφέρεια, θεωρείται το λιγότερο "'παντεσπάνι" όταν δεν υπάρχει ούτε καν ψωμί.

Το πλαίσιο είναι δυσοίωνο αλλά μια προσπάθεια ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και ίσως την επόμενη εβδομάδα να δοθεί ή η σανίδα σωτηρίας στο ΔΗΠΕΘΕ ή η χαριστική βολή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ