25.2.2014 12:38

"Τεχνοκράτης είναι και ο Στουρνάρας...ας μην το ξεχνάμε."

Σχόλιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ Χίου για την «Πρωτοβουλία»

Μέσα από συνέντευξή της παρουσίασε τις θέσεις της η Πρωτοβουλία που κατακλύζονταν από εύηχες λέξεις όπως " Δημοκρατικές διαδικασίες'' ,''διαφάνεια'', ''αξιοκρατία'', ''σεβασμός'', αξιοπρέπεια'', ''στήριξη'', ''αλληλεγγύη'', ''οικονομική ανάπτυξη'' ,''σχεδιασμός''!

Λέξεις που χαϊδεύουν τ 'αυτιά μας, έχουμε ανάγκη να τις ακούσουμε.

Όμως με τις λέξεις δεν οριοθετούνται οι πολιτικές,οι πολιτικοί, και η στάση τους.

Ο θύτης και το θύμα, αριστεροί, δεξιοί, μνημονικοί, αντιμνημονιακοί, πλούσιοι και φτωχοί, επιχειρηματίες και μισθωτοί, εργοδότες και εργαζόμενοι όλοι μαζί για το .......καλό του τόπου μας.

Αυτό είναι το πλαίσιο και οι απόψεις της Πρωτοβουλίας, χωρίς καμιά αναφορά στις κυβερνητικές πολιτικές, στην βάρβαρη επίθεση που έχει υποστεί ο εργαζόμενος λαός κι όχι μόνο, στην εξαθλίωση που οδηγούνται οι κοινωνίες των ανθρώπων.

Η τοπική κοινωνία ασφαλώς δεν είναι έξω από τις προθέσεις των άθλιων πολιτικών που εξαπολύονται από την τρόικα, την Ε.Ε,-ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα μνημόνια και στηρίζονται από τους κυβερνώντες.

Πουθενά η κρίση , πουθενά οι ανεργία. Που βρίσκεται ο ''Καλλικράτης'' οι ΣΔΙΤ, οι ΚΟΙΝΣΠΕ ;

Η ανελέητη φορομπηξία του κράτους και των δήμων;

Που αναφέρονται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση των βασικών κοινωνικών αναγκών;

Πώς διεκδικούμε τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης ,της ΣΑΤΑ των Δημόσιων επενδύσεων;

Ποιος ο ρόλος του τοπικού κράτους και η σχέση του με την κεντρική εξουσία και την Ε.Ε;

Όσο κι αν αποφεύγουν να χρησιμοποιούν λέξεις που θυμίζουν κρίση, φτώχεια , ανεργία , όσο κι αν εμφανίζονται απέναντι στον ''παλαιοκομματισμό'' ως οι νέοι, αμόλυντοί, μη κομματικοί, χωρίς τη φθορά των εξουσιαζόντων, με στόχο όμως να διαχειριστούν τη μιζέρια που μας κληροδοτούν οι προηγούμενοι, δεν πείθουν, δεν αφήνουν περιθώρια έστω και φρούδας αισιοδοξίας.

Η τεχνοκρατική αντίληψη της Πρωτοβουλίας υποτάσσεται στην κυρίαρχη πολιτική και σε ό,τι αυτή συνεπάγεται.

Τεχνοκράτης είναι και ο Στουρνάρας..........ας μην το ξεχνάμε.

Όλα αυτά τα ......" ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" μας ξαναγυρνούν τη σκέψη μας στα λόγια του Μπρεχτ:" ...είδα το παλιό να πλησιάζει μα ερχόταν σα νέο ,σερνόταν πάνω σε καινούρια δεκανίκια που κανένας  δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανένας δεν είχε ξαναμυρίσει."

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ