16.3.2012 15:56

Ταλαιπωρούν για οικονομία αλλά πληρώνουν άσκοπα ενοίκια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

Ταινία τρόμου εν εξελίξει χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας οι Χιώτες γιατροί. Με ανακοίνωση του ο ιατρικός σύλλογος Χίου δηλώνει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην κατάργηση του Οίκου Ναύτη, και ασκεί κριτική στην επιλογή του ΕΟΠΥΥ για τη στέγαση του σε ιδιωτικό κτίριο στην Κουντουριώτη, την ώρα που υπάρχει αναξιοποίητος δωρεάν χώρος στο κτίριο του ΙΚΑ. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Ενώ η κατάσταση στην υγεία εξελίσσεται σε ταινία τρόμου για τον άρρωστο και τους λειτουργούς της, οι αρμόδιοι πολιτικοί και διοικητικοί φορείς συνεχίζουν με τις αποφάσεις τους το ισοπεδωτικό τους έργο.
Στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία (4052/2012) προστέθηκε διάταξη που αφορά την ένταξη του ΝΑΤ από 1/4/2012 στον ΕΟΠΥΥ. Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου διαφωνεί με αυτή τη διάταξη καθώς η ένταξη αυτή είναι έκθετη νομικά και ηθικά, και θα οδηγήσει στην ταλαιπωρία και στην υποβάθμιση της περίθαλψης περίπου 17.000 επιπλέον συμπατριωτών μας. Με τα ταμεία που έχουν ήδη ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ παρατηρείται μεγάλη δυσλειτουργία, καθώς δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός, οικονομικοί πόροι και επαρκές ιατρικό προσωπικό. Μπορεί κανείς να αντιληφθεί το πόσο θα διογκωθεί το πρόβλημα, όταν σε αυτό τον ήδη παραπαίοντα  οργανισμό προστεθούν και οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ.
Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου θεωρεί λανθασμένη και ακατανόητη την επιλογή του κτηρίου του ΟΠΑΔ ως διοικητικό κέντρο του ΕΟΠΥΥ. Το κτήριο του ΟΠΑΔ βρίσκεται σε μισθωμένο ακίνητο στην οδό Κουντουριώτου, ενώ στο νεόδμητο κτήριο του ΙΚΑ, που αποτελεί και το υγειονομικό κέντρο του ΕΟΠΥΥ, υπάρχουν περίπου 1000 τμ αναξιοποίητα.
Τέλος, το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου ενημερώνει όλους τους ασφαλισμένους των ταμείων ότι το ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα έχει αλλάξει με πρόσφατο Φ.Ε.Κ. (επισυνάπτεται). Για παράδειγμα για τα καρδιολογικά φάρμακα και για τα φάρμακα χοληστερίνης το ποσοστό συμμετοχής από 10% ανήλθε στο 25%».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ