25.1.2016 20:44

«Ταφόπλακα για τις επόμενες γενιές το ασφαλιστικό» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Θ. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εξαπέλυσε από τη Χίο ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ. Θεοχαρόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

«Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι να μεταθέτει τις ευθύνες στις επόμενες γενιές. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πασπάλημα και όχι για λύση» σημείωσε ο ίδιος.

«Να στηριχθούν οι Μαστιχοπαραγωγοί»

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε την ενίσχυση των αγροτών, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στη Μαστίχα Χίου, λέγοντας ότι θα πρέπει να βρεθούν κίνητρα για τη μαστιχοκαλλιέργεια καθώς στηρίζει την τοπική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο οι τοπικοί φορείς διαχειρίζονται το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού.

Νωρίτερα συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος στη Χίο, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα Ταμπάκικα, τη Σούδα αλλά και το υπό κατασκευή hotspot στη ΒΙ.ΑΛ. για να τονίσει λίγο αργότερα σε δηλώσεις του ότι ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας στη διαχείριση του ζητήματος είναι καταληκτικής σημασίας.

Αυτή την άποψη διατύπωσε και κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο, επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση το προσφυγικό αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό πρόβλημα, για το οποίο η Ευρώπη θα πρέπει να εργαστεί για το λύσει με πολιτικές παρεμβάσεις στις εμπόλεμες περιοχές.

Το απόγευμα τη Δευτέρας ο κ. Θεοχαρόπουλος μίλησε σε εκδήλωση με θέμα το ρόλο της Κεντροαριστεράς στο σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ