3.10.2012 16:15

Τα ξένα κόλλυβα

Έχει γίνει συρμός τελευταία η φράση, περισσότερο για να αποδώσει μια «κοινωνική πολιτική» που δεν ελάμβανε ποτέ υπόψη τις πραγματικές οικονομικές συνθήκες χρόνια πριν. Ακριβώς με ξένα κόλλυβα συνεχίζουν να παριστάνουν τους κουβαρντάδες οι κατά καιρούς δήμαρχοι, αφού απ’ τη μια νοικιάζουν χώρους για να στεγάζουν υπηρεσίες του Δήμου, πληρώνοντας τις περισσότερες φορές αδρά, και την ίδια ώρα δημοτικές στέγες τις παραχωρούν για να κάνουν … φιλευσπλαχνίες, για να μην πω ρουσφέτια και θεωρηθεί ότι γίνομαι κακός.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και το ξενοδοχείο «Απόλλων» στην καρδιά του Κάστρου. Στα μικρά του δωμάτια φιλοξενεί εδώ και καιρό καμιά δεκαριά πάσης φύσεως σωματεία, τα οποία διεκδίκησαν και πήραν από το Δήμο μόνιμη στέγη χωρίς να του πληρώνουν ενοίκιο. Θα αντιπαρατεθεί ότι επιτελούν πλούσιο κοινωνικό έργο και θα πρέπει ο Δήμος να τους στέκεται αρωγός. Σωστά, να σας πω όμως επίσης καμιά κατοσταριά σωματεία, που επίσης επιτελούν κοινωνικό έργο και ταυτόχρονα βάζουν το χέρι στην τσέπη για τα έξοδα της στέγης τους; Δεν νομίζετε ότι υφίστανται άδικη μεταχείριση εκ μέρους του Δήμου; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ