18.6.2012 2:29

Τα θύματα του πλοίου «Νήσος Χίος»

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ»ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Νομικές και λειτουργικές δυσκολίες δεν επέτρεψαν τελικά στους επιβάτες-ψηφοφόρους του πλοίου «Νήσος Μύκονος» να ψηφίσουν στη Χίο και τη Λέσβο με δίωρη παράταση  λόγω του προβλήματος που προέκυψε από την πρόσκρουση του «Νήσος Χίος» και της καθυστερημένης  της άφιξής τους στη Χίο και τη  Μυτιλήνη.
Παρά τα δεκάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας των επιβατών του πλοίου και την παρέμβαση του περιφερειάρχη Ν. Γιακαλή, το υπουργείο Εσωτερικών δεν ενέκρινε το αίτημα που του είχαν κοινοποιήσει οι αρμόδιοι έφοροι εκλογικής διαδικασίας στη Χίο Ε. Σεράφη και τη  Λέσβο Κ. Καλόφωνος, που κατέβαλαν, χωρίς επιτυχία, προσπάθειες να ικανοποιηθεί το αίτημα των επιβατών και των κομμάτων
Μία από τις προτάσεις  ήταν αυτή που προέβλεπε για οικονομία χρόνου να ψηφίσουν μέσα στο πλοίο, αίτημα που είχε καταγραφεί και με σήμα που είχε κοινοποιηθεί από την εταιρεία στις αρμόδιες υπηρεσίες, με το οποίο ζητούσε  να γίνει η καταγραφή των ψηφοφόρων και να ψηφίσουν κανονικά.
Μία πρόταση που κατατέθηκε ακόμη ήταν και αυτή της ψήφου σε ειδικές κάλπες στον τόπο του τελικού προορισμού τους, αλλά και οι δύο  προσέκρουσαν στο νομικό κώλυμα «της διακριτικής ευχέρειας  των δικαστικών αντιπροσώπων να παρατείνουν την ψηφοφορία για δύο ώρες, μόνο όταν υπάρχουν ψηφοφόροι που περιμένουν στα εκλογικά τμήματα». Οι κατά τόπους φορείς έκριναν παράλληλα ότι λόγω των πρόσθετων κωλυμάτων που παρουσιάστηκαν στην μεταφορά των επιβατών ο κατάπλους θα γινόταν πολύ αργά, με αποτέλεσμα η παράταση να είναι πολύωρη και γι’ αυτό αδύνατη.
Πρόβλημα δημιουργήθηκε και με το πλήρωμα του πλοίου, το οποίο θα μπορούσε να ψηφίσει στη Χίο, αλλά για να μην καθυστερήσει κι’ άλλο το δρομολόγιο, ζητήθηκε ψηφίσουν στην Μυτιλήνη.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ