15.4.2013 14:12

Τα ρώτησε όλα εκτός από το Κόρης Γεφύρι...

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΙΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕ ΑΛΛΑ… ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

Την ευκαιρία να ενημερώσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους ελαιοπαραγωγούς, αγρότες και κτηνοτρόφους της Λέσβου, καθώς και μια σεριά απο ζητήματα που άπτονται ευρύτερα της Περιφέρειας είχε την Παρασκευή ο Ν. Γιακαλής.
Σε υπόμνημα που παρέδωσε στον υπουργό (επισκέφθηκε τη Λέσβο στα πλαίσια του Συνεδρίου Ελαιολάδου), ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ως προτεραιότητες διάφορα ζητήματα μεταξύ των οποίων και εκείνο που αφορά στο Πρόγραμμα Αντικατάστασης Καμένων Μαστιχόδεντρων μέσω αγενούς πολλαπλασιασμού από επιλεγμένους και μοριακά ταξινομημένους κλώνους της Χίου. 

Κουβέντα…

Φυσικά η Περιφερειακή Ενότητα Χίου σπεύδει να το μεταδώσει πομπωδώς με σχετική ανακοίνωσή της την ίδια ώρα που δείχνει να καταπίνει την κάμηλο στο θέμα του Κόρης Γεφύρι, το οποίο αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη του κ. Τσαυτάρη!
Γαι το ζήτημα προφανώς δεν παραδόθηκε υπόμνημα, προφανώς δεν θα κρίθηκε απαραίτητο…

Όταν γίνουμε επιβλέποντες

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μαν. Κράκαρης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του “π”, αναφέρει ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω αυτή την περίοδο καθώς το ζήτημα αποτελεί ευθύνη του υπουργείου. Διαβεβαιώνει όμως παράλληλα ότι ακόμη κι αν χαρακτηριστεί επιβλέπουσα υπηρεσία του έργου Κόρης Γεφύρι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, δεν πρόκειται να το παραλάβουν εάν η τελική γνωμάτευση των Επιθεωρητών δεν χαρακτηρίζει το έργο λειτουργικό. “Εφόσον ο ποιοτικός έλεγχος του έργου αποδεικνύει ότι είναι λειτουργικό θα αναλάβουμε να προχωρήσουμε, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εμπλακούμε”, υποστηρίζει.
Παράλληλα όμως με αυτά ο κ. Κράκαρης δείχνει επιφυλακτικός ως προς τις υποδείξεις του Αντ. Λυπαρή. “Γνωρίζω το ενδιαφέρον του όμως δεν μπορώ να τα αξιολογήσω κι αυτό γιατί θεωρώ ότι όσα προτείνει θα επιβαρύνουν ως διαδικασία το χρνοδιάγραμμα. Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει άμεση λύση”, συμπληρώνει.
Τέλος, ας σημειωθεί ότι από την Περιφέρεια σε μια κίνηση τακτικής έχει επιλεγεί η σιωπή και η εγκράτεια πληροφορίων καθώς θεωρούν ότι κάθε άλλη δημόσια ανάλυση περί των όσων έχουν μεσολαβήσει ενδεχόμενα θα πλήξει τις εξελίξεις. Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος γιατί η άλλη ενδεχόμενα αφορά στο ότι απλά… δεν υπάρχουν νεότερα…

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ