17.5.2013 15:55

“Τα παιδία παίζει”

13-16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΩΡΙΑ

Στον Άγιο Γιώργη Συκούση, στο Πυργί, στο Λιθί και στα Θυμιανά από τις 13-16 Ιουλίου θα στηθούν οι μεταφερόμενες παιδικές χαρές- παιδότοποι, από την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης.

Η εταιρεία για το σκοπό αυτό την προηγούμενη Κυριακή διοργάνωσε στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, την προβολή της ταινίας του Δήμου Αβδελιώδη, «Το Δέντρο που πληγώναμε», προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα για τη δημιουργία αυτών των παιδότοπων στις περιοχές του νησιού μας.

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή ήταν η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε πέρσι τη Χίο. Όπως εξήγησε στον «π» ο Γ. Μπίστας, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, η Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1990 και αποτελείται από εθελοντές. Βασικός της σκοπός είναι η ίδρυση και λειτουργία Παιγνιοθηκών (χώροι για παιχνίδια), για παιδιά και νέους με αναπηρία αλλά και για όλα τα παιδιά μίας περιοχής ενώ παράλληλα οργανώνει παιδοτόπους σε περιοχές που λειτουργούν παιγνιοθήκες στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων για το παιχνίδι ή όπου έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (πχ. σε καταυλισμούς σεισμοπαθών, σε πυρόπληκτες περιοχές κ.α.).

Έτσι από τις 13-16 Ιουλίου, μια μέρα σε κάθε χωριό, θα στήνονται αυτές οι παγνιοθήκες για να μπορούν να παίξουν τα παιδιά της περιοχής.

Η προβολή

Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κοινού στην προβολή σχολιάζοντας ιδιαίτερα την παρουσία του Δήμου Αβδελιώδη στην εκδήλωση. Ο Χιώτης σκηνοθέτης προλόγισε την ταινία του και ακολούθησε μετά την προβολή της, ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ