26.6.2012 12:09

“Τα ναρκωτικά είναι πρόβλημα της δικής μας πόρτας” (ΒΙΝΤΕΟ)

“ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΣΙΣ”

 

«Η Χίος έχει όλα τα ναρκωτικά όπως όλες οι υπόλοιπες περιοχές», με αυτή τη φράση ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου Γ. Κεβόπουλος, επέλεξε να καταδείξει το γεγονός ότι και στο νησί μας τα ναρκωτικά αποτελούν μείζον πρόβλημα για την τοπική κοινωνία.

«Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από τον ΟΗΕ. Ειδικά για εμάς όμως κάθε ημέρα είναι παγκόσμια ημέρα.

Μπορεί να μην είμαστε όπως όλη η υπόλοιπη Ελλάδα, εννοώ σε αριθμό υποθέσεων και συλλήψεων όμως συνέχεια ασχολούμαστε με αυτό το μείζων ζήτημα.

Κυρίως ασχολούμαστε με παιδιά. Άτυπα έχουμε αντιμετωπίσει πολλές υποθέσεις που δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Τα ναρκωτικά έχουν ξεφύγει. Δεν είναι πρόβλημα της διπλανής πόρτας αλλά της δική μας πόρτας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Γ. Κεβόπουλος εστιάζοντας στα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κυρίως προς τα τέλη του 2011 ανέφερε: «Τα ναρκωτικά είναι από τις κύριες μορφές του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό αποδείχθηκε τον Δεκέμβριο και στη Χίο με την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε διεθνή στοιχεία. Οι δράσεις του κυκλώματος αφορούσαν τα Γιάννενα, το Αγρίνιο, την Πάτρα, τη Ρόδο, τη Χίο.

Κυρίαρχο ναρκωτικό στο νησί μας όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι η Κάνναβη. Από την εμπειρία που έχουμε τα τελευταία χρόνια στο νησί μας, υπάρχουν όλα τα είδη Ναρκωτικών ουσιών".

Τα στατιστικά και οι στόχοι

Το 2011 όπως είπε ο κ. Κεβόπουλος ο στόχος του Αρχηγείου ήταν να αυξηθούν τις υποθέσεις κατά 10%. Έτσι το 2010 το Τ.Δ.Ν. ασχολήθηκε με 48 υποθέσεις και το 2011 συνολικά 52 ενώ πραγματοποιήθηκαν 90 συλλήψεις ενώ σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε κανένα θάνατο από Ναρκωτικά.

«Κατασχέσαμε 3,5 κιλά κάνναβη, 140 γρ. Ηρωίνη, λίγη ποσότητα κοκαΐνης και 121 δενδρύλλια κάνναβης. Δεν είχαμε περιπτώσεις διαρρήξεις φαρμακείων για να πάρει κάποιος υποκατάστατα ναρκωτικών.

Μιλάμε για οργανωμένη διακίνηση και καλά σχεδιασμένη. Εκτός από τα άτομα που συνελλήφθησαν, πολλά άτομα επειδή δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία εναντίον τους δεν έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Η αντιμετώπιση των ναρκωτικών δεν είναι εύκολη. Η καταστολή δεν αρκεί. Η αστυνομία πιστεύει ότι χρειάζεται συνεργασία φορέων. Στη Χίο το έχουμε καταφέρει. Εμείς το κέντρο πρόληψης, τα σχολεία, ιδιωτικοί φορείς, ο στρατός αλλά και πρόσωπα συνεργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως θα το ξαναπώ λείπει η ομπρέλα που θα οργανώσει όλες μας τις κινήσεις», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Κεβόπουλος 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ