14.9.2015 12:38

Τα (μη) σύνορα της Τέχνης

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ

Επτά καλλιτέχνες, οι τέσσερεις από τη γείτονα Τουρκία, εκθέτουν τις δημιουργίες τους στις αίθουσες Εκθέσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου, διατρανώνοντας την αρχή που θέλει την Τέχνη να συμβάλλει ουσιαστικά και πραγματικά, στη σύσφιξη των φιλικών δεσμών, πέρα των εμπορικών ανταλλαγών.

«Η Τέχνη δεν έχει σύνορα», που οπωσδήποτε δεν εννοούσε τα γεωφυσικά, θαλάσσια ή μη, τόνισε η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Εύη Καλκούνη στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, υποδεχόμενη τη διοργάνωση και τους Έλληνες καλλιτέχνες, τους Νικόλα Χατζή, Εύη Χρήστου, αμφότερους Χιώτες, και την Έλενα Μαργαριτίδη, μόνιμη πλέον όμως κάτοικο του νησιού από το 2012.

 

Ο εικαστικός κύκλος

Για «κύκλο που ολοκληρώνεται» χαρακτήρισε ο Εύης Χρήστου τη συνάντηση, αφού η καλλιτεχνική συνεύρεση δεν είναι η πρώτη, αφού είχε προηγηθεί στη Σμύρνη πριν ένα έτος, στο δήμο του Καρσίγιακα (Κορδελιό)  με τους ίδιους καλλιτέχνες και σε ένα πνεύμα κοινής έκφρασης, ειρηνικής έκφρασης, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά Έλληνες και Τούρκους.

Από την πλευρά του ο Νικόλας Χατζής μίλησε για διεύρυνση του ιδίου κύκλου, στον οποίο όλοι έχουν να συνεισφέρουν στην  επικοινωνία και την σύγκλιση.

Η Έλενα Μαργαρίτη αποτυπώνει κινηματογραφικά την ειρήνη, μέσα από τα έργα των λοιπών δημιουργών και είναι πρώτη φορά που το «βλέμμα» της σε έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όλοι οι καλλιτέχνες ευελπιστούν στην επικοινωνία με τους συναδέλφους τους και στην κοινή πλεύση της δημιουργίας τους.

Οι Τούρκοι συμμετέχοντες είναι όλοι ζωγράφοι και πρόκειται για τους Serpil Atakoz, Lale Temelkuran, Ertugrul Sarac και Oguz Demir.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 20.00 και θα διαρκέσει έως 26 του μήνα, ενώ θα είναι επισκέψιμη τις ώρες και μέρες λειτουργίας του Ομηρείου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ