25.10.2012 18:49

«Τα μέτρα αποδίδουν»

«ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ», ΔΙΑΜΗΝΥΣΕ Ο Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ

Την αποτροπή εισόδου 700 λαθρομεταναστών και τη σύλληψη 21 Τούρκων διακινητών σε συνολικά 19 περιστατικά από τον Αύγουστο έως σήμερα, ανέφερε ως αποτέλεσμα των συντονισμένων επιχειρήσεων του Λ.Σ. στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, ο Κ. Μουσουρούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της Ν.Δ. Χ. Δήμα για την αύξηση της μεταναστευτικής πίεση στα νησιά του ανατολικού Αιγάιου.
 
Όπως επεσήμανε στην απάντησή του ο κ. Μουσουρούλης, η «καλή δουλειά» είχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση από τον Frontex επιπλέον πόρων 3.350.000 Ευρώ για την ενίσχυση της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ –ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ», γεγονός που επέτρεψε την αποστολή και εγκατάσταση στην περιοχή επιπρόσθετων επιχειρησιακών μέσων που αποτελούνται από:
 
·                    4 περιπολικά σκάφη,
·                    1 αεροσκάφος,
·                    2 κινητές μονάδες επιτήρησης καθώς και
·                    εμπειρογνωμόνων από διάφορα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε.
 
Ο υπουργός Αιγαίου σε ότι αφορά τις περιπτώσεις των μεταναστών που τελικά κατάφεραν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, προανήγγειλε την επαναλειτουργία εντός των προσεχών ημερών, των κέντρων πρώτης υποδοχής μεταναστών στη Χίο και στη Σάμο και την ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
 
Με δεδομένη μάλιστα την αναμενόμενη όξυνση της κατάστασης ο κ. Μουσουρούλης υπογράμμισε ότι στο αμέσως επόμενο διάσημα αναμένεται η ενίσχυση των προβληματικών περιοχών με πρόσθετα εναέρια και πλωτά μέσα ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και τη διαθεσιμότητά τους ενώ στα ίδια πλαίσια θα ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό οι Αστυνομικές Διευθύνσεις των νησιών όπου θα λειτουργήσουν τα κέντρα πρώτης υποδοχής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ