14.4.2014 15:21

Τα κάλαντα του Λαζάρου από το «Άρτιον»

ΤΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΛΑΘΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

Διαφορετικό χρώμα έδωσαν το Σάββατο του Λαζάρου τα παιδιά του Νεοχωρίου που  μαζί με το Τμήμα κοινωνικής αλληλεγγύης του «ΑΡΤΙΟΝ», αναβίωσαν τα κάλαντα του Λαζάρου.
Με υπεύθυνη την Ρούλα Μονιούκα, γύρισαν το χωριό πόρτα- πόρτα κρατώντας την κούκλα του Λαζάρου που είχαν κατασκευάσει από την Τετάρτη στο εργαστήριο κατασκευής κούκλας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος στη Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης Χίου (Διονύσειο Οικοτροφείο Νοητικά Υστερούντων Ατόμων) στον Οίκο Αγάπης του Νεοχωρίου,.
Στο εργαστήριο τα παιδιά έμαθαν να κατασκευάζουν τα λαζαράκια και το Σάββατο αναβίωσαν το έθιμο γυρνώντας πόρτα- πόρτα το Νεοχώρι μάζεψαν φιλέματα, τα έβαλαν στα καλάθια αγάπης και κατόπιν τα πήγαν στο Γηροκομείο Χίου.
Σε αυτή την εκδήλωση που σκόρπισε χαμόγελα κι αισιοδοξία συμμετείχαν εκτός των μελών του «ΑΡΤΙΟΝ» τα παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου από το Νεοχώρι, τη χορωδία του ΜΕΟΘ,  και ο κ. Παπαχριστόπουλος ψάλλοντας τα κάλαντα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ