9.2.2013 16:32

Τα «γαλάζια» φροντιστήρια

Ταχύρρυθμα... φροντιστήρια στους βουλευτές της ΝΔ ξεκινούν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις σαν αυτή που προέκυψε με το θέμα της φορολογίας στα ακίνητα, όπου βουλευτές εμφανίζονταν να επικρίνουν το υπουργείο Οικονομικών για ένα σχέδιο, το οποίο ουσιαστικά δεν υπήρχε.
Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Αντώνη Σαμαρά στην απόφαση να καθιερώσει... φροντιστήριο για τους βουλευτές. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα χωριστεί σε ομάδες και σε τακτά χρονικά διαστηματα θα καλούνται σε συσκέψεις και θα ενημερώνονται, κυρίως από τους κ.κ. Χρ. Λαζαρίδη και Σ. Κεδίκογλου για την κυβερνητική «γραμμή» σε όλα τα θέματα. Ηδη την προηγούμενη εβδομάδα κλήθηκαν βουλευτές που διακρίνονται για τη συχνότητα των παρεμβάσεών τους στα Μέσα Ενημέρωσης και το θέμα ήταν αποκλειστικά η φορολογία ακινήτων.
Οι Χρ. Λαζαρίδης και Σ. Κεδίκογλου εξήγησαν στους Μ. Βορίδη, Αδ. Γεωργιάδη, Σ. Βούλτεψη, Ελ. Αυγενάκη και Κατ. Ασημακοπούλου τη βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό και παρουσίασαν ως κεντρική γραμμή το ότι το νέο σύστημα που θα καθιερωθεί δεν σημαίνει ότι θα αυξηθούν και οι φόροι που σήμερα πληρώνουν οι πολίτες για τα ακίνητα που διαθέτουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες συζητήσεις θα γίνουν και τις προσεχείς ημέρες καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει ένας ενιαίος πολιτικός λόγος που θα λειτουργήσει ως «ασπίδα» στις επικρίσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα, εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο θα πολεμήσουν και τη σύγχυση που πολλές φορές δημιουργείται εξαιτίας των διαρροών που κάνουν ενίοτε ακόμη και υπουργοί, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Δεν είναι τυχαίο δε, ότι την ενημέρωση την έχουν αναλάβει αφενός ο κ. Χ. Λαζαρίδης ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα αλλά και τη συνολική κυβερνητική στρατηγική και αφετέρου ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος διαχειρίζεται το επικοινωνιακό «κομμάτι».
Και οι υπουργοί
Συν τω χρόνω, σε αυτές τις συσκέψεις θα μετάσχουν και άλλοι υπουργοί, οι οποίοι θα καλούνται να ενημερώνουν τους βουλευτές για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν. Ο κ. Σαμαράς θέλει να κλείσει και αυτό το μέτωπο καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα παράπονα βουλευτών ότι πληροφορούνται την κυβερνητική πολιτική από τα ΜΜΕ...
Ισως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί μια ακόμη σύσκεψη με βουλευτές και το αντικείμενο θα είναι η φορολογία στα ακίνητα αλλά και τα όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες, σχετικά με τα κοινοτικά κονδύλια που αναλογούν στη χώρα μας για την περίοδο 2014 - 2020.
Επόμενο θέμα που θα απασχολήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα είναι αναμφισβήτητα οι αποκρατικοποιήσεις, εκεί δηλαδή όπου αναμένεται και να κλιμακωθεί η επίθεση της αντιπολίτευσης και στα τρία κυβερνητικά κόμματα.
Τέλος, ίδια... φροντιστήρια θα γίνουν και για το φορολογικό συνολικά, αμέσως μόλις το υπουργείο Οικονομικών καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο.
Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των βουλευτών εντάσσεται και η ουσιαστική επαναλειτουργία της γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, η οποία θα αναλάβει να τροφοδοτεί με επιχειρήματα, μέσα από non paper που θα αποστείλει σε εβδομαδιαία βάση, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
ΠΗΓΗ: E-GO

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ