30.3.2016 9:39

Τα βρόντηξαν οι αντιπολιτεύσεις

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ

Με αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που λειτουργεί το Περιφερειακό Συμβούλιο, αντέδρασαν οι αντιπολιτεύσεις.

Ο ένας μετά τον άλλο οι συνδυασμοί προχωρούν σε σχετικές ανακοινώσεις ζητώντας προγραμματισμό των συνεδριάσεων, επίλυση των προβλημάτων της τηλεδιάσκεψης, έγκαιρη διαμόρφωση της ημερήσιας διάταξης και αποστολή εισηγήσεων, τον τρόπο ψηφοφορίας, αλλά και διενέργεια  ουσιαστικού διαλόγου κατά τις συνεδριάσεις.

Την απουσία του από τη συνεδρίαση γνωστοποίησε με επιστολή του ο Γ. Σπιλάνης, δηλώνοντας πως αν δεν διορθωθούν μια σειρά από παράγοντες τους οποίους αναφέρει αναλυτικά και έχει κατ επανάληψη επισημάνει επιφυλάσσεται για το τι θα πράξει και στο μέλλον.

-          " Αρνείστε να προγραμματίσετε τις τακτικές συνεδριάσεις του ΠΣ από την αρχή του χρόνου και να ορίζετε τις έκτακτες συνεδριάσεις μετά από διαβούλευση με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Αποτέλεσμα αυτού είναι είτε να πρέπει να αλλάζουμε τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις με βάση την ημέρα που θα ορίσετε την σύγκληση του ΠΣ ή να είμαι υποχρεωμένος να απουσιάζω όπως θα συμβεί σήμερα. Ταυτόχρονα δεν βοηθάτε τις υπηρεσίες να έχουν εγκαίρως έτοιμα τα θέματα και τις εισηγήσεις τους με αποτέλεσμα να έρχονται αρκετά θέματα εκτός ημερησίας και χωρίς να μπορούμε να ενημερωθούμε.

 

-          Δεν μεριμνάτε για την έγκαιρη συγκέντρωση των εισηγήσεων για τα θέματα που συζητούνται έκτακτα στις συνεδριάσεις του ΠΣ και ειδικά αυτά που αναφέρονται σε οικονομικά θέματα και μάλιστα στην τροποποίηση του προϋπολογισμού

 

-          Δεν φροντίζετε να βελτιωθεί το σύστημα τηλεδιάσκεψης με αποτέλεσμα η συνεχείς συνεδριάσεις με αυτό το σύστημα να μην επιτρέπουν να υπάρχει συστηματικός διάλογος

 

-          Δεν προτάσσετε στην ημερήσια διάταξη του ΠΣ τα θέματα που έχει ζητήσει το 1/3 των Περιφερειακών Συμβούλων όπως έγινε πρόσφατα με το θέμα της υγείας (άρθρο 9 παρ.3)

 

-          Προτάσσετε τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα στην αρχή  της συνεδρίασης, ρύθμιση που προβλέπεται μόνο για τα επείγοντα (άρθρο 8, παρ. 1).

 

-          Περιορίζετε τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων χωρίς να υπάρχει σχετική ρητή πρόβλεψη στον κανονισμό

 

-          Δεν έχετε μεριμνήσει να διεξαχθεί η ειδική δημόσια συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων του περιφερειάρχη και της εκτελεστικής επιτροπής μέχρι την 31/1 όπως προβλέπεται από το άρθρο 21, παρ. 2 αναφέρει χαρακτηριστικά επικεφαλής του συνδυασμού Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο.

 

 

Και η  ΛΑΣ

 

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο συνδυασμός της ΛΑΣ σημειώνοντας: Μετά και τις τελευταίες συνεδριάσεις, επιβεβαιώθηκε ότι η υποβάθμιση  του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει φθάσει στο κατώτατο σημείο. Επανειλημμένα έχετε παραβιάσει προς το χειρότερο και αυτόν ακόμα τον αντιδημοκρατικό κανονισμό λειτουργίας  του.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης,  δεν θα πάρουμε μέρος στη συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου 2016.

 

 

Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωση της τονίζει: "Εμείς ισχυριζόμαστε ότι η Περιφερειακή Αρχή χάνει έτσι την ουσία. Διαμορφώνεται αντικειμενικά μια αίσθηση ότι θα προτιμούσε να διοικεί χωρίς να γίνονται καν συνεδριάσεις! Θεωρούμε ότι απουσιάζει από την οπτική της Περιφερειακής Αρχής η στοιχειώδης βούληση να συζητιούνται ουσιαστικά τα μεγάλα προβλήματα της περιφέρειας, με άνεση χρόνου και εποικοδομητικές διαδικασίες, όπως φάνηκε και από την συζήτηση για την Υγεία. Αντίθετα, υπάρχει πολύ άγχος για τη διαχείριση και προτεραιότητες που δεν αφορούν τα άμεσα προβλήματα των κατοίκων του Β. Αιγαίου. Για να ικανοποιηθεί αυτή η λογική στερείται ουσιαστικά από την αντιπολίτευση η δυνατότητα να ελέγχει τα πεπραγμένα της Περιφέρειας αλλά και να εισηγείται και να θέτει ζητήματα σοβαρά για τη ζωή των κατοίκων του Β. Αιγαίου”.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ