12.7.2016 13:28

Τα «βρόντηκε» ο Ν. Νύκτας από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ

Είχε προϊδεάσει ουκ ολίγες φορές για τις προθέσεις του. Από την αρχή του έτους ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ν. Νύκτας έκρουε με κάθε ευκαιρία το καμπανάκι για τον τουριστικό κατήφορο που έχει πάρει το νησί.

Έχοντας φθάσει μέσα Ιουλίου και με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής να έχει συνεδριάσει μόλις 2 φορές μέσα στο 2016, ο Ν. Νύκτας αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του σημειώνοντας ότι η παρουσία του σε μία τέτοια επιτροπή δεν έχει καμία απολύτως ουσία.

Στο κείμενο που απέστειλε τόσο στον αντιδήμαρχο Δ. Καράλη όσο και στον δήμαρχο Μ. Βουρνού ο κ. Νύκτας αναφέρει:

«Βρισκόμαστε στο μήνα Ιούλιο 2016 και δυστυχώς η τουριστική κίνηση προς το νησί της Χίου (εξαιρουμένης της τουρκικής αγοράς) είναι ελάχιστη έως μηδενική.

Οι δράσεις δε που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και προβολή (όπως λεει και ο τίτλος της επιτροπής) της Χίου περιορίζονται μόνο σε ταξίδια και επαφές που έχετε εσείς προσωπικά και σε μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών διαδικτυακά.

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής το 2016 μέχρι σήμερα ήταν δυο (μια στις 15/02 που επαναλήφθηκε στις 26/02/16 και μια στις 23/03/16) όταν το νησί μας (και λόγω των προσφύγων) δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα απαξίωσης τουριστικού ρεύματος.

Η ίδια κατάσταση με ελάχιστες συνεδριάσεις της επιτροπής κυριάρχησε και το 2015.

Οι άτυπες ομάδες εργασίας στις οποίες συμμετέχουμε εκτός από την πρώτη φορά δεν συγκαλέσθηκαν ποτέ ξανά.

Για τους λόγους αυτούς θεωρώ ότι η παρουσία μου στην εν λόγω Επιτροπή δεν έχει πλέον κανένα νόημα γι' αυτό παρακαλώ να δεχτείτε την παραίτηση μου».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ