28.5.2012 17:04

Τα … ατάιστα παιδιά της Αυτοδιοίκησης

Χρόνια τώρα φορείς όπως η ΕΝΑ Χίου, η ΕΤΑΧ, το Κ.Ε.Κ. κ.ο.κ. απασχολούν σχεδόν μονοδιάστατα την τοπική κοινωνία απ’ την όψη των αλλεπάλληλων και διαχρονικών οικονομικών αναγκών τους. Θυμίζουν παιδιά μονίμως ατάιστα, χωρίς βέβαια η ευθύνη να είναι μόνο δική τους. Την εποχή των παχέων αγελάδων, τότε που η Αυτοδιοίκηση αποφάσιζε με βάση το ψηφοθηρικό όφελος των αρχών της, έστησε αυτούς και άλλους πολλούς φορείς ως εργαλεία επιβίωσης των αιρετών της, αδιαφορώντας αν θα έπρεπε να λειτουργούν ως εργαλεία ανάπτυξης. Φυσικό επακόλουθο να λειτουργήσουν στα πρότυπα του σπάταλου σε προσωπικό και πόρους κράτους και να αφήσουν πίσω τους ελλείμματα.
Τώρα που ο «Καλλικράτης» ορίζει με σαφήνεια ότι όποιος φορέας της Αυτοδιοίκησης κλείνει τρεις ελλειμματικές συνεχόμενες χρήσεις πρέπει να βάζει «λουκέτο», ο Δήμος ή η Περιφέρεια πρέπει να σκοτώσουν τα παιδιά που οι ίδιοι γέννησαν.
Μέχρι στιγμής ακολουθούν την τακτική … του Έλληνα. Πιστεύουν ότι κωλυσιεργώντας το θέμα θα ξεχαστεί και τα παιδιά τους θα σωθούν. Παράλληλα, βέβαια, αυξάνονται αλματωδώς τα ελλείμματα τους, γιατί οι Εταιρείες δεν παράγουν, όμως διαθέτουν προσωπικό. Αν Δήμος και Περιφέρεια δεν αντιμετωπίσουν άμεσα το θέμα, θα κληθούν να το κάνουν με πιο επαχθείς όρους στο κοντινό μέλλον. Κι οι πολίτες δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν αναβλητικότητες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ