20.6.2012 11:34

Τα άγνωστα και παράξενα κόμματα

ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Στον ορυμαγδό των εξελίξεων και στην πλύση των εγκεφάλων από την παρουσία και την παρουσίαση των κομμάτων που παίρνουν τη μερίδα του λέοντος και στην προβολή, συνθλίβονται τα μικρά κομματικά σχήματα που προσπαθούν να δώσουν ένα ξεχωριστό στίγμα και να ορθώσουν τη φωνή τους διεκδικώντας το χρόνο και το χώρο που τους αναλογεί στην εκλογική κονίστρα. Προσπαθούν να βγουν από τη σκιά των μεγάλων κομμάτων, αλλά τελικά δεν κατορθώνουν να ορθώσουν το ανάστημα τους και να εκμαιεύσουν ότι διεκδικούν ούτε ακόμη και αυτή τη δημοσιότητα των 15 λεπτών που δικαιούται ό κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου διακρίναμε και παρουσιάζουμε τις μονοπρόσωπες υποψηφιότητες κομματικών σχηματισμών που έχουν ο καθένας τη μικρή ή μεγαλύτερη ιστορία του στο πολιτικό μας πάνελ.
 
Παναθηναϊκό κίνημα
Διεκδίκησε για πρώτη φορά την ψήφο του κόσμου απευθυνόμενο στον όγκο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Πρόεδρος του είναι ο Γ. Μπίτσινας, υποψήφιος Χίου ήταν ο Ν. Λοϊζος του Σταύρου και οι 115 ψήφοι που πήρε δεν αντικατοπτρίζουν τον όγκο των φιλάθλων του τριφυλλιού που προφανώς ψήφισαν…με άλλα «οπαδικά» κριτήρια.
 
Καποδίστριας
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συνδυασμός της Κοινωνίας Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια με πρόεδρο τον Εμμ. Βολουδάκη διεκδικεί μερίδιο της ψήφου των πολιτών της Χίου, αλλά δεν φαίνεται να πείθει τον κόσμο. Αυτό όμως δεν τους πτοεί και συνεχίζουν ακάθεκτοι να εκτίθενται στην κρίση των ψηφοφόρων.
Μόνιμος υποψήφιος ο Ν. Καλουτάς, που είδε και πάλι να εισπράττει μόνο 61 ψήφους, δείχνοντας θαυμαστή σταθερότητα ποσοστού.
 
Κίνημα δεν πληρώνω
Συμμετείχε για δεύτερη φορά σε εκλογική διαδικασία, είναι απότοκος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δεν έχει πρόεδρο, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει και την αποδοχή του κόσμου που προσδοκούσαν οι εμπνευστές της κίνησης. Η υποψήφια Ελ. Τηνιακού κατόρθωσε να συσπειρώσει πίσω της 138 ψηφοφόρους.
 
Κόμμα Φιλελεύθερων
Οι αυτάρεσκα αποκαλούμενοι συνεχιστές της πολιτικής και του κόμματος του Ελ. Βενιζέλλου, δεν πτοούνται από τους πολύ λίγους ψήφους που συλλέγουν πανελλαδικά και τοπικά. Ο πρόεδρος Ε. Καλλιγιάννης και οι υποψήφιοι του  να προσπαθούν να δίνουν το στίγμα τους, αλλά συγκέντρωσαν και πάλι τη  μικρότερη στήριξη από όλους τους συνδυασμούς που ζήτησαν την ψήφο του Χιώτη πολίτη.
Ο υποψήφιος τους Δ. Κωστάλας «εισέπραξε» μόνο 29 ψήφους.
 
Κόμμα πειρατών Ελλάδας.
Το νεότευκτο κόμμα διεκδίκησε για πρώτη φορά την δυνατότητα να παρέμβει στα πολιτικά δρώμενα της Χίου. Οι 73 ψήφοι που κατέγραψε στο ενεργητικό του δεν πρέπει να ικανοποίησαν τον υποψήφιο Κ. Κλήμη. Μία από τις ιδιαιτερότητες του κόμματος είναι και το ότι διοικείται από εξαμελή διοικητική επιτροπή χωρίς πρόεδρο.
 
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ