6.6.2012 9:32

Τα «Άγια» του Γιάννη Σπανού

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ

«Να μας έρθετε, να μας έρθετε», προέτρεψε μέσω των τοπικών ΜΜΕ ο συνθέτης Γιάννης Σπανός, την κοινωνία της Χίου και εννοούσε στη μεγάλη εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Χίου και ο πολιτιστικός σύνδεσμος «Λέων Αλλάτιος», σήμερα το βράδυ στις20.00 στο Ομήρειο.
Από την άλλη η Πένυ Ξενάκη, από τις πιο «πιστές» και μόνιμες ερμηνεύτριες των τραγουδιών του, συνεχώς από τη δεκαετία του ’80 και μίλησε για «τα άγια της αγίοις» του Γιάννη Σπανού που θα ακουστούν αύριο στο Ομήρειο, που δεν είναι άλλα από τα «τραγούδια που αγαπήσαμε», όπως τιτλοφορείται η εκδήλωση.
Η συναυλία με τη Δημοτική Χορωδία,  όπως αυτοχαρακτηρίστηκε το σχήμα υπό το Στ. Παντελογιάννη, μετά την ανεξαρτητοποίησή του από το Μορφωτικό Όμιλο και τη στέγη που του παρέχει ο δημοτικός υπερογρανισμός, πραγματοποιείται με σκοπό να τιμηθεί ο μεγάλος έλληνας δημιουργός, σαν επίσημος προσκεκλημένος.
Ο Γ. Σπανός δήλωσε ενθουσιασμένος από το σχήμα του Στ. Παντελογιάννη, στην απόδοση των τραγουδιών του, ενώ όπως είπε, είναι ευτυχής για αυτή την πρώτη του εμφάνιση στη Χίο.
Από τις παιδικές διακοπές
Εξίσου συγκινημένη η Π. Ξενάκη, αναθυμήθηκε παιδικές διακοπές στο νησί, αφού δήλωσε «εξ’ αγχιστείας» Χιώτισσα, με μια θεία της να έλκει την καταγωγή από εδώ.
Επαναεπιβεβαίωσε τη θέρμη και τον αυθορμητισμό των κατοίκων, που από τις παιδικές διακοπές στη Χίο και ένα «επεισοδιακό» Πάσχα, όπως το χαρακτήρισε, της έχουν δημιουργήσει τις καλύτερες των αναμνήσεων. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα του Σπανού, αλλά και των άλλων μεγάλων ελλήνων δημιουργών, τα οποία θα αποδώσει η Χορωδία, αλλά και η Π. Ξενάκη, ενώ συνοδεύουν και οι Χιώτες καλλιτέχνες, Κατερίνα Κούτση στο ακορντεόν και Μανώλης Στάθης στο μπουζούκι.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ