14.10.2013 15:33

Τ. Κουΐκ: Για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς ένα ζευγάρι πρέπει να χωρίσει

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Τ. ΚΟΥΙΚ

Με το νέο προϋπολογισμό θα αυξηθεί η φοροδιαφυγή από δραστηριότητες που δεν αναγνωρίζονται οι δαπάνες, θα παραμείνουν στο απυρόβλητο μόνον οι μεγαλοεπιχειρηματίες και θα δοθεί η χαριστική βολή στο θεσμό της οικογένειας, αφού για να μπορέσει ένα ζευγάρι να ζήσει αξιοπρεπώς, θα υποχρεωθεί να χωρίσει, τόνισε σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουΐκ.
«Δεδομένου ότι η δημοσιονομική συνταγή του ΔΝΤ, που συμπεριλαμβάνει δραματική αύξηση των φόρων και αντιστρόφως ανάλογη μείωση των δαπανών, έχει αποτύχει σε όποια χώρα και αν εφαρμόστηκε, γιατί συνεχίζετε να την ακολουθείτε, εφόσον γνωρίζετε ότι έτσι θα επιδεινωθεί έτι περισσότερο η υφεσιακή πορεία της χώρας;»,ρώτησε ο κ. Κουΐκ.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χαρακτηρίζεται από μία καινοτομία: «Δεν επιβάλλει "νέα μέτρα" (αν και υπάρχουν ισχυρές αμφιβολίες, οπότε μιλάμε για μαύρο χιούμορ), αλλά βασίζεται (αυτό είναι σίγουρο) σε δυσβάστακτες και αντιαναπτυξιακές πολιτικές που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Σύνοδο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από ΟΛΟΥΣ τους συγκυβερνητικούς Βουλευτές και ισχύουν ήδη για εισοδήματα τα οποία αποκτώνται από 1/12013 και θα αποτυπωθούν στα εκκαθαριστικά που θα λάβουν οι φορολογούμενοι το 2014».
Κατά τον κ. Κουΐκ ο νέος προϋπολογισμός βασίζεται σε αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις και στην κατάργηση σχεδόν του συνόλου των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων από το φόρο.
«Οι μόνες δαπάνες που εκπίπτουν πια από το φόρο, είναι η διατροφή που πληρώνεται από τον ένα σύζυγο στον άλλο και οι δωρεές προς το Δημόσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ