2.7.2013 12:19

Συστράτευση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΕΙ ΧΙΩΤΕΣ, ΣΑΜΙΩΤΕΣ, ΛΕΣΒΙΟΥΣ ΚΑΙ ΛΗΜΝΙΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. θα επενδύσει στην Ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, θα στηρίξει τον προγραμματισμό των δημοσίων επενδύσεων και θα διατηρήσει τους κρίσιμους κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς υπό δημόσιο έλεγχο, τόνισαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι βουλευτές του κινήματος  Παναγιώτης Κουρουπλής, Αγνή Καλογερή και Γιάννης Ζερδελής, που περιόδευσαν στη Χίο και τα Ψαρά το Σαββατοκύριακο.

Επενδύοντας και στις τοπικές κοινωνίες όμως, κάλεσαν τους Σαμιώτες, τους Χιώτες, τους Λέσβιους και τους Λημνιούς να συντονίσουν τα βήματα τους  στον κοινό αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούν η νησιωτικότητα, διεκδικώντας την ισονομία και την ισοπολιτεία που έχουν καταργήσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

«Όλοι μαζί θα ακουστούμε πιο δυνατά, Σάμος, Χίος και Λέσβος έχουμε κοινά προβλήματα και κοινές αγωνίες και ψάχνουμε τις ίδιες λύσεις», τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής Σάμου Α. Καλογερή, ζητώντας την ολοκληρωτική έκφραση καταδίκης της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

«Το εργατικό δίκαιο έχει μετατραπεί σε δίκαιο της εργοδοσίας, η εργασία είναι είδος υπό διωγμό, η αγοραστική δύναμη της Ελληνικής οικογένειας έχει συρρικνωθεί κατά 35%, ο ανθός της χώρας μεταναστεύει για να βρεί δουλειά. Έχουμε έκπτωση δημοκρατίας», επισήμανε ο βουλευτής Λέσβου Ι. Ζερδελής καταγγέλλοντας ότι  ζούμε τη καταδίκη κάθε έννοιας εργασιακού πολιτισμού.

Εν δυνάμει κυβέρνηση χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Κουρουπλής, που έχει και θα έχει στραμένο το βλέμμα στο Αιγαίο, το οποίο βιώνει έντονα το χρώμα της ανισοπολιτείας, όπου το κράτος των Αθηνών έχει κόψει κάθε κοινωνική και οικονομική παροχή στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της ανάπτυξης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν απάντησαν με σαφήνεια στο ερώτημα αν θα εφαρμόσουν την αντιμνημονιακή πολιτική μέσα ή έξω από το ευρώ, όπως δήλωναν παλιότερα. Ο Π. Κουρουπλής επανέλαβε απλά  ότι θα καταργήσουν όλα τα μνημόνια και η Α. Καλογερή εστίασε στη ρευστότητα των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων που μαστίζουν όλη την Ευρώπη και δεν επιτρέπουν σε κανένα κόμμα να έχει σαφή θέση, αφού πολύ σύντομα μπορεί όλα τα δεδομένα να έχουν ανατραπεί.

Συνέδριο

Αναφερόμενοι στις προσυνεδριακές διαδικασίες και το επικείμενο συνέδριο του κόμματος υποστήριξαν με θέρμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζει συγκινητικές κι συναρπαστικές στιγμές, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην ενοποίηση του.

Διέψευσαν, όπως είπαν, τις Kασσάνδρες που πίστευαν ότι θα αιμορραγήσουν, από τη διαδικασία του συνεδρίου και τόνισαν ότι φιλοδοξούν να α απαντήσουν με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στα καίρια ζητήματα της κοινωνίας.

«Σίγουρα δεν θα λυθούν όλα τα προβλήματα μας και δεν θα αποσαφηνισθούν τα πάντα, αλλά θα είναι μια νέα δυναμική αρχή. Όμως, μετά από ένα κουραστικό χωρίς φαντασία και παραγωγικό πείσμα πολιτικό σύστημα που πεθαίνει μαζί με τη μεταπολίτευση, ο τόπος έχει ανάγκη να μπολιαστεί με τη φιλοσοφία, τη φρεσκάδα των ιδεών, την παραγωγική πολιτική και τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσαν καλώντας τον κόσμο να συμπορευθεί μαζί τους για να αναγεννηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ