6.8.2015 13:07

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό στη Λέσβο

Τα προβλήματα που απορρέουν από τη συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του Νορβηγού Υπουργού για Υποθέσεις Ευρωπαϊκού και Οικονομικού Χώρου.

Στη σύσκεψη εκτός του Νορβηγού Υπουργού κ. Vider Helgessen και του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Γιαννέλη, συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Κωστόπουλος, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Η νορβηγική κυβέρνηση στα πλαίσια της  Frontex έχει ήδη διαθέσει έχει σκάφος για τον έλεγχο των συνόρων, ενώ έχει συνδράμει οικονομικά για τη δημιουργία πτέρυγας στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Κωστόπουλος, τόνισε τη σημασία που έχει για το νησί της Λέσβου η στενή συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα τεχνογνωσίας, αλλά και η οικονομική συνδρομή της νορβηγικής κυβέρνησης. Όπως χαρακτηριστικά είπε στη σύσκεψη, το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη διεθνή κοινότητα και η συμβολή χωρών όπως η Νορβηγία, είναι καθοριστική για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυση προβλημάτων. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ