4.10.2012 10:28

Σύρθηκε σε μειώσεις τιμολογίων

• ΕΜΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Mειώνει τους λογαριασμούς των τιμολογίων των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων η ΔΕΥΑΧ, αλλά υπερκαλύπτει το ποσόν των απωλειών της με μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς των μεσαίων και μεγάλων καταναλωτών.         
 
Σύμφωνα με το Μ. Φυτούση,  η δημοτική εταιρεία αποφάσισε να τροποποιήσει την τιμολογιακή της πολιτική, επειδή διαπίστωσε ότι η εφαρμοζόμενη αδικούσε τους  μικρούς καταναλωτές των εκτός της λεκάνης Κορακάρη οικισμών και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες.
 
Σύμφωνα με την πρόταση,  η Χίος χωρίζεται εκ νέου σε περιοχές εντός και εκτός υδατολεκάνης Κορακάρη.
 
Στις πρώτες (πόλη Χίου, Καμπόχωρα, Κάμπος, Βροντάδος), παραμένουν η ίδια η κοστολόγηση του παγίου και τα κυβικά κατανάλωσης.
 
Αντίθετα, στις εκτός Κορακάρη περιοχές, μειώνεται το κόστος του πάγιου, αλλά μειώνονται και τα κυβικά δωρεάν χρέωσης σε 80 από 180, έλλειμμα που θα καλύπτεται από την έμμεση αύξηση των κυβικών και των τιμολογίων στις μεσαίες και μεγάλες καταναλώσεις.
 
«Η ΔΕΥΑΧ λειτουργεί ανταποδοτικά, για να δώσει πρέπει από κάπου να πάρει. Επιλέξαμε να μειώσουμε τα τιμολόγια των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων και να καλύπτουμε το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί από τις μεσαίες και μεγάλες καταναλώσεις»,  δηλώνει ο Μ. Φυτούσης.
 
Oι ευπαθείς ομάδες
Για τις ευπαθείς ομάδες μειώνεται κατά 50% το σύνολο του λογαριασμού, αντί μόνο στην τιμή του νερού, που ίσχυε έως τώρα. Ταυτόχρονα η επιχείρηση προχωρά σε μερικούς ακόμη «εξορθολογισμούς», με μειώσεις σε διάφορες άλλες παροχές υπηρεσιών της ΔΕΥΑΧ.
 
 
Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΚΟΡΑΚΑΡΗ ΖΩΝΗ
 
Σε Νότια Χίο, Καρδάμυλα, Βολισσό
1)Μείωση του ειδικού τέλους ετοιμότητας ύδρευσης σε 3 από 4 ευρώ το μήνα.
2)Για όσους διαθέτουν βιολογικό καθαρισμό το τέλος ετοιμότητας αποχέτευσης  μειώνεται στα 2 ευρώ και σε 1 ευρώ σε όσους οικισμούς διαθέτουν αποχετευτικό δίκτυο.
 
Σε Βόρεια Χίο
1)Το τέλος ετοιμότητας ύδρευσης μειώνεται σε 2 από 3 ευρώ το μήνα.
2)Το τέλος αποχέτευσης μειώνεται σε 2 ευρώ το μήνα για όσους οικισμούς έχουν βιολογικό καθαρισμό.
 
Τα πάγια
Η δωρεάν ετήσια παροχή νερού μειώνεται από τα 180m3 στα 80 m3 με κλίμακες  κατανάλωσης α) από 80m3 – 180m3 = 0,8  ευρώ/m3 και β) από  180μ3 και άνω σε 1,2 ευρώ /m3.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ