13.7.2012 11:15

«Σύρραξη» Αβραντίνη - Μουσουρούλη για την δρομολόγηση του Blue Star Patmos

ΣΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Η ΝΕΛ – ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ Η ΑΠΑΝΗΣΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

 
Στην ανάκληση των δρομολογίων των ταχύπλοων σκαφών της "Άίολος Κεντέρης" και "Αίολος Κεντέρης Ι" τα οποία εκτελούν δρομολόγια από τον Πειραιά προς το Αν. Αιγαίο και συγκεκριμένα σε Μυτιλήνη, Μύκονο, Εύδηλο και Σάμο, προχώρησε χθες η ΝΕΛ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολόγηση του πλοίου Blue Star Patmos στη γραμμή Πειραιά, Χίο, Μυτιλήνη.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΛ Γ. Αβραντίνης χαρακτηρίζει τη δρομολόγηση του Blue Star Patmos εκπρόθεσμη και ως εκ τούτου παράνομη , αποδίδει δε την έγκριση της, στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων του υπουργού Ναυτιλίας  Κωστή Μουσουρούλη.
Ο Κ. Μουσουρούλης από την πλευρά του σε ανακοίνωση του επισημαίνει σχετικά με τις αναφορές του κ. Αβραντίνη περί "εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων" ότι ο Δ. Σύμβουλος της ΝΕΛ ή θα πρέπει να ζητήσει άμεσα συγνώμη ή θα κληθεί από την δικαιοσύνη να αιτιολογήσει τις καταγγελίες αυτές προς το πρόσωπο του.
Ως προς το σκέλος των καταγγελιών περί "παράνομης" δρομολόγησης του πλοίου Blue Star Patmos, ο κ. Μουσουρούλης αναφέρει ότι η απόφαση δρομολόγησης του προήλθε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στο οποίο μετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς της ναυτιλιακής αγοράς με εκπροσώπους τους, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του ΣΕΤΕ, της ΠΝΟ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων.
"Το ΣΑΣ", προσθέτει ο κ. Μουσουρούλης, "γνωμοδοτεί στηριζόμενο στις αρχές της μη διάκρισης μεταξύ των ανταγωνιζόμενων εταιριών και τηρεί απαρέγκλιτα τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού".
Τέλος ο κ. Μουσουρούλης κατηγορεί τη ΝΕΛ ότι μέσα από την ανακοίνωσή της «φέρεται να λειτουργεί με λογικές «αντιποίνων» ή «εκβιασμού» προς την Ελληνική Πολιτεία και τους κατοίκους των νησιών που θα εξυπηρετούσαν τα συγκεκριμένα πλοία της».
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ