17.10.2013 5:17

ΣΥΡΙΖΑ - Στρατούλης στηρίζουν Μητρόπουλο για τη φοροδιαφυγή

Οι ανοιχτές υποθέσεις που έχουν δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΣΔΟΕ ο ένας και με τη δικαιοσύνη ο άλλος, έχουν «παγώσει», αλλά και διχάσει την Κουμουνδούρου, που προσπαθεί να διαχειριστεί το πρόβλημα πριν λάβει διαστάσεις. Οι περιπτώσεις των Αλέξη Μητρόπουλου και του Γιώργου Σταθάκη προκαλούν σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος, με την ηγεσία να τηρεί προσεκτικές αποστάσεις, ιδίως από τον πρώτο, για τον οποίο οργιάζουν οι φήμες ότι μπορεί να τεθεί ακόμη και εκτός ψηφοδελτίου στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ενδεικτική είναι η σημερινή αναφορά στο θέμα των ελέγχων του ΣΔΟΕ και στην υπόθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο από τον Δημήτρη Στρατούλη. Ο κ. Στρατούλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και να πέφτει άπλετο φώς παντού. Ο κ.Μητρόπουλος έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση και έχει απαντήσει. Αν θέλετε κάτι παραπάνω να τον πάρετε τηλέφωνο».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται αμήχανα από την υπόθεση αυτή, ο κ. Στρατούλης δήλωσε: «Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει. Εφόσον υπήρχαν καταγγελίες έπρεπε να ελεγχθεί, όποιος και να είναι, είτε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είτε πρωθυπουργός, είτε ο Πάπας ο ίδιος».

Και στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι «από τις 55.000 περιπτώσεις που έπρεπε να ελεγχθούν, το ΣΔΟΕ έμεινε μόνο σε δύο περιπτώσεις», εννοώντας τις υπόθεσεις Μητρόπουλου και Πλούταρχου, την ώρα που όπως είπε «κάποιοι άλλοι έβγαζαν τα λεφτά τους έξω και η τρόικα έσφαζε με το μαχαίρι τους μισθούς και τις συντάξεις του ελληνικού λαού».

Όπως είναι γνωστό ο κ. Μητρόπουλος πιάστηκε στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ για δικηγορική αμοιβή (ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ πριν αρκετά χρόνια), που είχε εισπραχθεί στο εξωτερικό και είχε εισαχθεί στην Ελλάδα με βάση τον νόμο Αλογοσκούφη για επαναπατρισμό κεφαλαίων εξωτερικού.

Πάντως σε αντίθεση με τον κ. Στρατούλη που δηλώνει πως δεν είναι αμήχανος λόγω της υπόθεσης Μητρόπουλου, επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την αμηχανία του επιλέγοντας να τηρήσει στάση σιωπής, ενώ ανεπισήμως ψελλίζει διάφορες θεωρίες περί «στοχοποίησης στελεχών του».

Να σημειωθεί τέλος πως ο κ. Στρατούλης είχε κάνει άνω κάτω το πάνελ, καθώς δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει κανένα πισωγύρισμα στα όσα έχει δεσμευθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα σκίσουμε το μνημόνιο στην αυλή της Βουλής...».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ