9.1.2015 8:56

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετώδεις διεργασίες για τα ψηφοδέλτια

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, καθώς πολλές από τις υποψηφιότητες που θεωρούνταν σίγουρες κόπηκαν από τις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της υποψηφιότητας της Ραχήλ Μακρή, που κόπηκε από τη Νομαρχιακή Κοζάνης με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να της προτείνει να είναι υποψήφια στη μονοεδρική των Γρεβενών. Η κ. Μακρή αρνήθηκε την πρόταση και το θέμα της συμμετοχής της στα ψηφοδέλτια παραμένει ανοιχτό. 

Επίσης, όπως αναφέρουν τα Νέα, η Νομαρχιακή Σερρών έκοψε την υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη.

Γρίφος παραμένει ο επικεφαλής του Επικρατείας, με την Κουμουνδούρου να προϊδεάζει για όνομα-έκπληξη και να διευκρινίζει ότι ο Γιάννης Δραγασάκης -του οποίου το όνομα ακουγόταν για την πρώτη θέση- θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθήνας. 

Εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα λάβει ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο Γιάννης Μηλιός και ο Γιάννης Τσιρώνης των Οικολόγων Πράσινων θα ενταχθούν σε τιμητική θέση. Έντονα συζητείται και το όνομα του Ηλία Λιβάνη, γιου του εκδότη και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη.

Ο Θόδωρος Παραστατίδης εντάσσεται στα ψηφοδέλτια και θα είναι υποψήφιος ή στο Κιλκίς ή στη Β' Θεσσαλονίκης, ενώ ο Οδυσσέας Βουδούρης της ίδιας κίνησης κατεβαίνει στη Β' Αθηνών.

Από τους συνεργαζόμενους της Αριστερής Προοπτικής θα είναι υποψήφιος στην Β' Αθηνών ο Ανδρέας Νεφελούδης. Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποψήφιοι συνολικά 22 εκπρόσωποι των Οικολόγων Πρασίνων, με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο να κατεβαίνει πιθανότατα στην Α' Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στη Β' Αθηνών, το ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ονόματα των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Νίκου Παππά, Δημήτρη Βίτσα, Κώστα Πουλάκη, Δημήτρη Στρατούλη, Σόφης Παπαδόγιαννη, Νάντιας Βαλαβάνη, Κώστα Ησυχου, Θεανώς Φωτίου, Γιάννη Τόλιου, Αννέτας Καββαδία, Νίκου Ξυδάκη.

Στην Α' Αθηνών θα είναι υποψήφιοι, πλην του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ενδέχεται να επιλέξει και το Ηράκλειο ή τη Β' Αθηνών, οι Νίκος Βούτσης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Μαρία Μπόλαρη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Φίλης.

Τέλος, στην Περιφέρεια Αττικής βάζουν υποψηφιότητα οι Γιώργος Πάντζας, Αλέξης Μητρόπουλος, Αλέκος Καλύβης, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος.

Newsroom ΔΟΛ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ