19.4.2013 12:26

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη η καταψήφιση

ΔΙΑΦΥΛΑΞΑΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., προκάλεσε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», ονομαστική ψηφοφορία σε δώδεκα άρθρα και μία τροπολογία.

Η καταψήφιση του άρθρου 19, αποτελεί μία μεγάλη νίκη του αγωνιστικού ναυτεργατικού κινήματος και του συνόλου των εργαζομένων στο χώρο των λιμανιών και της ναυτιλίας, αποτελεί νίκη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που υπερασπίζονται σταθερά τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των κατώτερων πληρωμάτων στα ποντοπόρα πλοία και στα σκάφη αναψυχής δεν πέρασε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας σταματάει εδώ.

Αντίθετα, σήμερα που τα εργατικά δικαιώματα εκμηδενίζονται, που το εργατικό δίκαιο έχει καταπατηθεί πλήρως, τώρα πρέπει ο αγώνας μας να συνεχιστεί ενωμένος και αποφασιστικός. Η καταψήφιση του άρθρου 19, καταγράφει μία μεγάλη και ταυτόχρονα ελπιδοφόρα ήττα της κυβέρνησης. Επίσης, η επισφαλής πλειοψηφία σε σειρά άλλων άρθρων, η μη αποδοχή της τροπολογίας για τα πλοία ασφαλείας και η τακτική υποχώρηση στο θέμα της πλοηγικής υπηρεσίας, ανέδειξαν σημαντικές ρωγμές στο κυβερνητικό μέτωπο.

Η μάχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., δεν θα μπορούσε να έχει αυτά τα αποτελέσματα, χωρίς την καθοριστική συμβολή όλων των συντρόφων και συντροφισσών του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ..», δηλώνουν οι βουλευτές του κόμματος Θ. Δρίτσας και Ν. Συρμαλένιος

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ