6.5.2015 14:28

ΣΥΡΙΖΑ κατά της μη παραίτησης Επιτροπάκη

«ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ», ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τα βέλη του κατά του διοικητή του Νοσοκομείου Γ. Επιτροπάκη εξαπολύει μέσα από ανακοίνωση του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ο πρώτος παρά την προθεσμία που είχε δώσει ο Υπ. Υγείας μέχρι 30/4 για παραίτηση των διοικητών, δεν έκανε καμία ενέργεια, «σφυρίζοντας αδιάφορα, ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματός του».

Με σαφέστατη ειρωνική διάθεση η Νομαρχική του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «αγαθές και καλοπροαίρετες δηλώσεις του Γ. Επιτροπάκη» στον τοπικό Τύπο σύμφωνα με τις οποίες «παραμένει στην θέση του όχι για να πάρει αποζημίωση αλλά για να φέρει σε πέρας το ημιτελές εποικοδομητικό του έργο».

«Οφείλουμε λοιπόν  μια συγνώμη στον κ. Επιτροπάκη διότι παρεξηγήσαμε τις αγαθές και καλοπροαίρετες προθέσεις του  και βιαστήκαμε να τον κατηγορήσουμε  ‘ότι προτίθεται να ζητήσει αποζημίωση από την τη  καθημαγμένη οικονομία που άφησε το κόμμα του ακολουθώντας μνημονιακές πολιτικές ,από μία κυβέρνηση που ασφυκτιά από τον βρόγχο που της έχουν περάσει  το εγχώρια και ευρωπαϊκά συμφέροντα και που αγωνίζεται να βρει τρόπο να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Βιαστήκαμε να βγάλουμε συμπεράσματα παρασυρόμενοι από συντρόφους του Νοσοκομείου «Ελπίς» οι οποίοι μας πληροφόρησαν ότι ο κ. Επιτροπάκης φεύγοντας από την θέση του διοικητή στο νοσοκομείο τους ,ζήτησε αποζημίωση. Λάθος μας;», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ερωτήματα

Μάλιστα η Ν.Ε. θέτει σειρά ερωτημάτων στον διοικητή του Νοσοκομείου, ως εξής:

« 1.Αφού δεν προτίθεστε να ζητήσετε αποζημίωση για ποιο λόγο δεν παραιτηθήκατε κ. Επιτροπάκη στις 30/4; Αν όντως υπάρχουν  ζητήματα που εκκρεμούν μπορούσατε να τα παραδώσετε στον επόμενο διοικητή  ως είθισται. Άλλωστε για το καλό του Νοσοκομείου  παλεύουμε όλοι    και όχι για την «τσέπη» μας;

2. Αν πάλι παραμένετε για να πάρετε την αποζημίωση και να την δωρίσετε –όπως δηλώσατε- στο Νοσοκομείο, θα το εκτιμούσαμε δεόντως αν το δηλώνατε αυτό  και γραπτώς προς το υπουργείο. Ίσως έτσι να βοηθούσατε τον υπουργό να βρει  -τουλάχιστον για το νησί μας- τα ισοδύναμα μέτρα για να καλύψει τα ‘έξοδα που θα προκύψουν  μετά την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ,για ελεύθερη  πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας όλων των ανασφάλιστων».

Εκποιεί την περιουσία του ιδρύματος

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ βάλει κατά του κ. Επιτροπάκη για την πρόθεσή του να πουλήσει ακίνητη περιουσία του «Σκυλίτσειου» που χρόνια παρέμενε αναξιοποίητη.

«Όχι απλά παραμένει λοιπόν ο κ. Επιτροπάκης στην θέση του διοικητή επιθυμώντας ως φαίνεται να συνεχίσει το «τόσο εποικοδομητικό έργο του»  αλλά προχωράει κιόλας  με την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ σε δημοπράτηση για  εκποίηση περιουσίας του Νοσοκομείου.. Δηλώνει ότι πέτυχε καλή τιμή. Ας αναρωτηθούμε όμως σε ποια εποχή;

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πώληση αναξιοποίητης περιουσίας του Νοσοκομείου. Αλλά όχι  σε περίοδο οικονομικής κρίσης ,όχι όταν η λιτότητα που επέβαλε  η Γερμανία στην Ελλάδα ‘έριξε τις αντικειμενικές αξίες τόσο χαμηλά ώστε να μπορούν να αγοράζουν  τα γερμανικά συμφέροντα τα «φιλέτα» του Ελληνικού δημοσίου σε εξευτελιστικές τιμές.

Ας αναρωτηθούν όλοι όσοι βιάστηκαν να στηρίξουν αυτήν την ενέργεια.  Μέχρι σήμερα το ένα από τα οικόπεδα που εκποιούνται ενοικιάζεται με 1800 ευρώ το μήνα. Αν τα ενοικίαζε ο όμιλος super market που ενδιαφέρεται με 2000-2500 χιλιάδες δεν θα είχε ένα  σταθερό εισόδημα και θα παρέμενε και το οικόπεδο στην  περιουσία στο Νοσοκομείο;                                                                                                                                      Έχει  αρθεί η πρόθεση του ιδρύματος «Νιάρχος» να επισκευάσει πλήρως την παλιά Χειρουργική; Γιατί δεν περιμένει ο κ. Επιτροπάκης την τελική τους απόφαση πριν προβεί στην εκποίηση της περιουσίας χρησιμοποιώντας σαν άλλοθι την επισκευή της παλιάς χειρουργικής. Και γιατί προσπάθησε να δεσμεύσει και το επόμενο διοικητικό συμβούλιο σε  μια τέτοια κατεύθυνση; Τα 3000 ευρώ που εδόθησαν  τόσο βιαστικά στους εκτιμητές και τα 2000 ευρώ στον μηχανικό κ Αποστολή (συνωνυμία υποθέτουμε με τον μηχανικό του Lidl Αποστολή Νικόλαο) περίσσευαν από την περιουσία στην παρούσα φάση. Πολλές βεβιασμένες κινήσεις.

 Προτείνουμε στον υπουργό όταν αναλάβει η νέα διοίκηση , πρωταρχικό της μέλημα να είναι η σύσταση ενός νέου φορέα ο οποίος να αναλάβει την κηδεμονία ,την διαχείριση και την σωστή αξιοποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου. Καλούμε τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου κ. Μιχαηλίδη , να πάρει θέση και να μας απαντήσει αν νομιμοποιείται ένας διοικητής ο οποίος είναι προς απομάκρυνση από την θέση του το επόμενο διάστημα να προχωράει σε τέτοιες ενέργειες; Καλούμε τον Υπουργό  κ. Κουρουμπλή να αντικαταστήσει άμεσα τον συγκεκριμένο διοικητή . Πρέπει να γίνει πια γνωστό και κατανοητό προς πάσα κατεύθυνση, ότι η κυβέρνηση άλλαξε . Οι φιλελεύθερες πολιτικές και πρακτικές  πρέπει να γίνουν παρελθόν», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ