11.1.2016 11:58

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Οι συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν»

Τη διαβεβαίωση του ότι «αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται» οι συντάξεις, μέσα από την πρόταση της Κυβέρνησης», δεν πρόκειται να περικοπούν, μεταφέρει μέσα από ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Μέσα από αναδρομή στο παρελθόν η Νομαρχιακή Επιτροπή σημειώνει ότι: «Τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας, με τα αποθεματικά τους να έχουν στερέψει εξαιτίας του PSI, της χρόνιας κακοδιαχείρισης, αλλά και της ύφεσης και της ανεργίας, δεν αντέχουν άλλο. Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις κατάφεραν τελικά με κάθε τρόπο να φτωχύνουν τα ταμεία μας, να κλέψουν τις αποταμιεύσεις των εργαζόμενων και να μειώσουν τις συντάξεις τα πέντε τελευταία χρόνια 11 φορές».

«Αναγκαία και επείγουσα η μεταρρύθμιση»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος λέγοντας ότι είναι πιο επείγουσα από ποτέ.

«Η σημερινή Αριστερή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες να  μην αφήσει το ασφαλιστικό να καταρρεύσει. Δίνει με συνέπεια και ανυποχώρητη τη μάχη τόσο στο εσωτερικό με όλους αυτούς που μας έφεραν ως εδώ, όσο και στο εξωτερικό.  Βελτιώνει προτάσεις της, ακούει με προσοχή τις διάφορες θέσεις που ακούγονται στο διάλογο με τους φορείς. Αλήθεια πότε κάποια προηγούμενη κυβέρνηση ρώτησε τον ελληνικό λαό;», αναφέρει μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας τέλος ότι: «πυξίδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η κοινωνική δικαιοσύνη, η προστασία των αδυνάμων, ο μετασχηματισμός του κράτους και η ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας στην Ευρώπη».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ