8.10.2013 23:39

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: " Ανάγκη να στηριχθεί το ΔΗΠΕΘΕ"

Όπως και το σύνολο των πολιτών της Χίου, παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση των προσπαθειών υποβάθμισης του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου. Η παρούσα καλλιτεχνική διεύθυνση, όπως και το σύνολο των ανθρώπων που με έμπνευση και αφοσίωση συσπειρώνονται σήμερα γύρω από το ΔΗΠΕΘΕ της περιοχής μας, έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής, έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει πολλά με λίγα.  Τώρα που το θέατρό μας μπορεί επιτέλους να υπολογίζει σε νέους ανθρώπους, που προέρχονται από τα σπλάχνα του,  που έχουν εμπειρία και όραμα, όπως ο Γιάννης Ζαφείρης αλλά και μια σειρά από συνεργάτες, τώρα είναι η ευκαιρία να αναβαθμιστεί αντί να υπονομευτεί.
 
Ας τηρηθεί το μονοετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης που πρότεινε η καλλιτεχνική διεύθυνση και έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.  Ας πληρωθούν οι εργαζόμενοι  και οι συνεργάτες του θεάτρου που είναι επί 7 και πλέον μήνες απλήρωτοι. Ας τακτοποιηθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις όλων προς το θέατρο (με πρώτο το Δήμο Χίου), όπως η παραχώρηση αίθουσας παραστάσεων. Ας διασφαλιστεί η διαφάνεια στην διαχείριση των δημόσιων πόρων που θα έπρεπε να καταλήγουν στο ΔΗΠΕΘΕ (π.χ. ανάρτηση όλων των αποφάσεων και σχετικών εγγράφων στη Διαύγεια). Ας ψηφισθούν οι ισολογισμοί των ετών 2011 και 2012. Ας αποκατασταθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ, καθώς η παρατεταμένη απουσία τακτικών μελών έχει οδηγήσει σε παραλυτική αδράνεια που μπορεί να διευκολύνει κάποιους αλλά ζημιώνει ανεπανόρθωτα το θέατρο. Ας υποστηριχθούν με κάθε τρόπο τα εργαστήριά του και οι υπόλοιπες δραστηριότητές του, μια πολύτιμη  κιβωτός πολιτισμού στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας.
 
Η κοινωνία, η χώρα το νησί χρειάζεται όσο ποτέ τη δημιουργικότητα και τον πολιτισμό. Χρειάζεται το θέατρό της. Δεν χρειάζεται ένα ακόμη ανεξέλεγκτο απόστημα αδιαφανούς δημοτικής πολιτικής, δεν χρειάζεται ένα ακόμη σκάνδαλο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ