22.4.2014 16:47

Συντήρηση από πρώτο χέρι

ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» σε συνεργασία με το Γυναικείο Σύνδεσμο «Φίλοι του Χιώτικου Χωριού» πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση του τρόπου συντήρησης του βιβλίου Θουκυδίδου, Περί του Πελοποννησιακού Πολέμου», την Πέμπτη στις 20.00 στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί, με την αρωγή σχετικών εικόνων, η ενδιαφέρουσα διαδικασία συντήρησης βιβλίων στο εργαστήριο της Βιβλιοθήκης από τον διακεκριμένο συντηρητή-συνεργάτη, κ. Αντώνη Πετρά.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα στάδια συντήρησης μίας από τις παλαιότερες εκδόσεις (1588) του Θουκυδίδη («Θουκυδίδου, Περί του Πελοποννησιακού Πολέμου, Βιβλία η, Henricus Stephanus, MDLXXXVIII») που ανήκει στις συλλογές της Βιβλιοθήκης.

Μια μοναδική ευκαιρία να ακολουθήσουμε βήμα προς βήμα τη συντήρηση του βιβλίου μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του εργαστηρίου συντήρησης.

Στην εκδήλωση η κ. Μαριέλλα Βαρώνη, φιλόλογος, Πρόεδρος του Συνδέσμου «Φίλοι του Χιώτικου Χωριού», ο οποίος χρηματοδότησε την εν λόγω συντήρηση, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «“Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού” στη ροή του χρόνου και η συμβολή του στην Παιδεία».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ