14.6.2016 13:11

Συντάξεις ΙΚΑ από υποκατάστημα στη Χίο ζητά ο Στ. Κάρμαντζης

Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Την δημιουργία υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που να απονέμει συντάξεις ζητά από τον υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του ΙΚΑ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης, προκειμένου οι δικαιούχοι να αποφεύγουν την ταλαιπωρία και την γραφειοκρατία που προκαλείται στη Μυτιλήνη, από όπου και απονέμονται σήμερα οι συντάξεις.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζει τα παρακάτω:

«Θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό για τα ακριτικά νησιά μας να εξασφαλιστεί η δυνατότητα στο Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Χίου να απονέμει συντάξεις, πράγμα που έως σήμερα γίνεται μέσω του Υποκαταστήματος Μυτιλήνης με επακόλουθο μεγάλες καθυστερήσεις, γραφειοκρατική επιβάρυνση και ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Από την πλευρά των εργαζομένων στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ Χίου έχουμε τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει η απαιτούμενη στελέχωση των υπηρεσιών, ο εξοπλισμός σε συστήματα πληροφορικής καθώς και οι κτιριακές εγκαταστάσεις.

Η λειτουργία Γραφείου Ανακεφαλαίωσης και η έκδοση Συνταξιοδοτικών Αποφάσεων στη Χίο θα έχει ως θετικά επακόλουθα:

  • Την ουσιαστική μείωση του χρόνου αναμονής συνταξιοδοτικών αποφάσεων, κάτι που αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους συμπολίτες μας, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο.
  • Τη μείωση των γραφειοκρατικών βαρών και της σπατάλης πολύτιμου χρόνου.
  • Την αποφυγή της δυσβάστακτης και οικονομικά ταλαιπωρίας για συμπολίτες μας που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λέσβο.

Είμαι βέβαιος κ. Υπουργέ ότι κατανοείτε το βάσιμο και εύλογο του αιτήματός μας και θα μεριμνήσετε για την ικανοποίησή του».

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ