28.4.2015 16:02

«Συντασσόμαστε με την ΚΕΔΕ αν και επιφυλακτικοί»

Στην ανάγκη η όποια απόφαση της ΚΕΔΕ να στηριχθεί από τους Δήμους καθώς καμία ατομική (όσον αφορά στους Δήμους) στάση δεν μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα, αναφέρθηκε με δηλώσεις τους στον «π» ο δήμαρχος Χίου Μαν. Βουρνούς. «Για λόγους καθαρά εντυπωσιασμού θα μπορούσαν να γίνουν πολλά. Σημασία έχει όμως η ουσία και σε μια τέτοια κατάσταση είναι αναγκαίο οι Δήμοι να λειτουργούν από κοινού. Επομένως στηρίζουμε την όποια απόφαση λάβει η ΚΕΔΕ και περιμένουμε την στάση της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να δοθούν περαιτέρω διαβεβαιώσεις καθώς ο Δήμος Χίου έχει στερηθεί στο πρώτο τετράμηνο του χρόνου περίπου 600.000 ευρώ από τις κρατικές επιχορηγήσεις, γεγονός που μπορεί να μην επηρεάζει άμεση την δημοσιονομική λειτουργία του Δήμου ωστόσο προκαλεί μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις που μακροπρόθεσμα ενδέχεται να γιγαντωθούν. «Όποιο κενό παρουσιάζεται τώρα στον προϋπολογισμό το μεταφέρουμε προς το τέλος του χρόνου ελπίζοντας σε μια σαφή αναστροφή του σημερινού αρνητικού κλίματος. Προτεραιότητα μας είναι να διασώσουμε τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ και να προσπαθήσουμε για παρεμβάσεις μέσω ακριβώς αυτών των χρηματοδοτικών εργαλείων», υπογράμμισε σχετικά.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ