15.4.2013 16:09

Συντάσσεται με Μουσουρούλη ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΠΛΟΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

Συμμάχους στα νησιωτικά Επιμελητήρια και συγκεκριμένα στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. βρίσκει η τροπολογία που έχει εντάξει στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης με την οποία προβλέπει τον καθορισμό «πλοίων ασφαλείας» στις περιπτώσεις πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του η πρόταση αποτελούσε αίτημα του το οποίο κατατέθηκε στον υπουργό, με σκοπό την προστασία του νησιωτικού χώρου από ακραία φαινόμενα αποκλεισμού κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Στον εκτεταμένο νησιωτικό χώρο που διαθέτει η χώρα μας το ζήτημα της απρόσκοπτης διακίνησης προσώπων και αγαθών, αλλά και το δικαίωμα των νησιωτών να ακούν τις συνταγματικές τους ελευθερίες ανεμπόδιστα, πρέπει επιτέλους να διασφαλιστούν νομοθετικά, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και σε ανάλογες περιπτώσεις κινητοποιήσεων που προκύπτουν θέματα εθνικής ασφάλειας στη χώρα μας..

Σεβόμαστε απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα, παράλληλα όμως επιθυμούμε  και απαιτούμε να γίνονται σεβαστά τα αντίστοιχα αναφαίρετα δικαιώματα του κάθε νησιώτη, είτε αυτά αφορούν την μετακίνηση, την υγεία, την τροφοδοσία της αγοράς, κ.λ.π.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ε.Ο.Α.ΕΝ.   καλώντας όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους Βουλευτές να επιδείξουν την δέουσα ευαισθησία και να στηρίξουν το αίτημα τους
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ