15.4.2013 16:09

Συντάσσεται με Μουσουρούλη ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΠΛΟΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

Συμμάχους στα νησιωτικά Επιμελητήρια και συγκεκριμένα στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. βρίσκει η τροπολογία που έχει εντάξει στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης με την οποία προβλέπει τον καθορισμό «πλοίων ασφαλείας» στις περιπτώσεις πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του η πρόταση αποτελούσε αίτημα του το οποίο κατατέθηκε στον υπουργό, με σκοπό την προστασία του νησιωτικού χώρου από ακραία φαινόμενα αποκλεισμού κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Στον εκτεταμένο νησιωτικό χώρο που διαθέτει η χώρα μας το ζήτημα της απρόσκοπτης διακίνησης προσώπων και αγαθών, αλλά και το δικαίωμα των νησιωτών να ακούν τις συνταγματικές τους ελευθερίες ανεμπόδιστα, πρέπει επιτέλους να διασφαλιστούν νομοθετικά, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και σε ανάλογες περιπτώσεις κινητοποιήσεων που προκύπτουν θέματα εθνικής ασφάλειας στη χώρα μας..

Σεβόμαστε απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα, παράλληλα όμως επιθυμούμε  και απαιτούμε να γίνονται σεβαστά τα αντίστοιχα αναφαίρετα δικαιώματα του κάθε νησιώτη, είτε αυτά αφορούν την μετακίνηση, την υγεία, την τροφοδοσία της αγοράς, κ.λ.π.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ε.Ο.Α.ΕΝ.   καλώντας όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους Βουλευτές να επιδείξουν την δέουσα ευαισθησία και να στηρίξουν το αίτημα τους
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ