27.2.2015 12:22

Συνταγογράφηση φυτοφαρμάκων, αντίδοτο στις δηλητηριάσεις ζώων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

Να ισχύσει και στην πράξη η συνταγογράφηση φυτοφαρμάκων με την ελπίδα ότι έτσι θα μειωθούν οι ανεξέλεγκτες δηλητηριάσεις αδέσποτων κι οικόσιτων ζώων, ζητά μέσα από ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος.

Όπως επισημαίνει: «Σύμφωνα με το Νόμο 4235/2014 και την εγκύκλιο 5103/51643 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων είναι υποχρεωτική και γίνεται από ειδικό επιστήμονα. Η εμπορία γεωργικών φαρμάκων επιτρέπεται μόνο από ειδικά καταστήματα, τα οποία πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και διαθέτουν υπεύθυνο επιστήμονα (γεωπόνο πτυχιούχο ΑΕΙ και τεχνολόγο γεωπονίας πτυχιούχο ΤΕΙ ή κάτοχο ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος αντίστοιχης ειδικότητας σχολής του εξωτερικού). Η καταγραφή των λιανικών πωλήσεων των φυτοφαρμάκων είναι υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου 2014 και πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4036/2012. Τέλος, σε όποιον διαθέτει γεωργικά φάρμακα στον χρήστη χωρίς την καταγραφή συναλλαγής στο ειδικό έντυπο επιβάλλεται πρόστιμο από χίλια (1.000) έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ