26.1.2017 20:40

Σύννεφα απροσδιόριστης κλίμακας κρίσης απ’ την απόφαση μη έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών

ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ

Η ανέπαφη από διακρατικές και διπλωματικές ισορροπίες κρίση της Δικαιοσύνης και η απόφαση της να μην ενδώσει στο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, αποδεχόμενη το επιχείρημα τους ότι ενδεχόμενη έκδοση τους θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους, ήρθε η στιγμή να διαχειριστεί.

Με οργισμένη ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι παρέχουν καταφύγιο και προστασία σε πραξικοπηματίες και απειλεί για επιπτώσεις στις διμερής σχέσεις και σε άλλα διμερή και πολυμερή πεδία.

Ο νησιωτικός μας χώρος δεν είναι Ελλάδα, είναι η Ελλάδα. Γίνεται αντιληπτό σε κάθε εθνική κρίση. Από σήμερα πλανάται έντονη η υποψία ότι το Αιγαίο θα κληθεί να πληρώσει ξανά τις επιπτώσεις της δίκαιης δικαστικής απόφασης.

Με ποιο τρόπο; Κανένας δεν είναι σε θέση να προβλέψει την αντίδραση της γείτονος.

  • Διαχειρίζεται τη στρόφιγγα του προσφυγικού. Θα επιλέξει να δοκιμάσει συνολικά τις σχέσεις της με την Ευρώπη, επιλέγοντας ως αντίμετρο την αύξηση των ροών;
  • Θα ξεκινήσει πιο επικίνδυνα παιχνίδια στον εθνικά ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου, επιδιώκοντας ένα ατύχημα;

Σε κάθε περίπτωση η έξαρση της εθνικιστικής ρητορικής από την πλευρά της Τουρκίας γίνεται τροχοπέδη στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις και η επιλογή μονομερούς τουριστικού προσανατολισμού του νησιού μας εδώ και χρόνια προβλέπεται να δοκιμαστεί ισχυρά με αντίκτυπο και στην οικονομία του. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ