23.8.2013 13:06

Συνεταιριστικές λύσεις και προσλήψεις

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τις ελπίδες του για την κάλυψη των κενών και την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών και των υπόλοιπων δομών που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα του, εναποθέτει στις προσλήψεις μέσω του προγράμματος των Κοινωνικών Συνεταιρισμών και του ΕΣΠΑ ο πρόεδρος του Πολυοργανισμού του Δήμου Β. Μυριαγκός.

Ο κ. Μυριαγκός μιλώντας στον «π»  επεσήμανε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας και οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί δίνουν διέξοδο τόσο στην ανεργία που υπάρχει όσο και στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού από τις δομές.

«Είναι πολύ σημαντικό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μας ενέκριναν 48 άτομα από το ΕΣΠΑ και να η διαχείριση των προσλήψεων γίνει ορθολογικά τότε θα δοθούν λύσεις σε πολλά κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλες τις υπηρεσίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυριαγκός.

Ζητούνται χρήματα

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ήδη έχει ζητήσει από τον δημοτικό κουμπαρά περισσότερα χρήματα (περίπου 150.000 ευρώ) εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος θα δοθεί για το περιβόητο επίδομα των εργαζομένων, τα 161 ευρώ που κατοχυρώθηκαν δικαστικά.

Τα υπόλοιπα έχει ζητηθεί να διατεθούν για την αγορά πετρελαίου σε παιδικούς σταθμούς και κολυμβητήριο και η δημοτική αρχή έχει δεσμευθεί πως θα προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ