27.3.2012 13:28

Συνεχίζονται τα δημοτικά δρομολόγια

 
Η παροχή υπηρεσίας συγκοινωνιακής σύνδεσης των απομακρυσμένων χωριών της βορειοδυτικής κυρίως Χίου με τη Βολισσό και την πόλη της Χίου ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν διεξοδικά χθες τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.
Όπως ανέφερε ο Π. Λαμπρινούδης, η ανάγκη γι αυτή τη σύνδεση προκύπτει από την ιδιαιτερότητα των χωριών της Αμανής, τα οποία είναι απομακρυσμένα, με πληθυσμό μεγαλύτερης ηλικίας και χωρίς συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ τους και κατ’ επέκταση με την πόλη της Χίου.
            Ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας που είναι 119.861,26 ευρώ, εντάσσεται σε πίστωση του δημοτικού προϋπολογισμού του έτους 2012 και αφορά  τα εξής δρομολόγια:
            1.Γύρος Αμανής (κυκλική) με  2 δρομολόγια ημερησίως, τέσσερις φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και θα περιλαμβάνουν όλα τα χωριά της Αμανής, ενώ για τους μήνες, που δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, π.χ. Νοέμβριο ή Φεβρουάριο, ανάλογα με τις ανάγκες, οι μέρες της εβδομάδας που θα εκτελούνται δρομολόγια μειώνονται.
            2.Βολισσός-Σπαρτούντα, με 2 δρομολόγια ημερησίως κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
            3.Χίος-Αυγώνυμα –Σιδηρούντα, με 2 δρομολόγια κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η δημοπρασία, η δε διάρκεια παροχής της υπηρεσίας ορίζεται από 01/05/2012 έως 30/04/2013 και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/80 και του Ν. 3463/2006. 
ΦΩΤΟ ΑΠΟ Γ. ΞΥΛΑ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ