11.8.2015 12:36

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων στα Μεστά στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Μαστίχας

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στα Μεστά στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Μαστίχας. Πρόκειται για πολιτισμικές και ιστορικές ξεναγήσεις  που συνδυάζονται με βιωματική επίδειξη καλλιέργειας του μαστιχόδεντρου, από τον διπλωματούχο ξεναγό Θωμά Καραμουσλή και τον διοργανωτή δραστηριοτήτων οικοτουρισμού Βασίλη Μπάλλα – Masticulture.

Η πρωτοτυπία του προγράμματος έγκειται στο συνδυασμό της γνωριμίας τόσο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οικισμού των Μεστών όσο και με τη διαδικασία της μαστιχοκαλλιέργειας, γεγονός που επιτρέπει στους επισκέπτες  να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο τη σύνδεση του φυσικού περιβάλλοντος και της καλλιέργειας του μοναδικού προϊόντος με τη διαμόρφωση και εξέλιξη των Μεσαιωνικών οικισμών των νοτιοχώρων.

Σημείο συνάντησης είναι το προαύλιο της Εκκλησίας Ταξιαρχών στην πλατεία Μεστών. Οι ξεναγήσεις θα γίνονται στα ελληνικά και στα αγγλικά κάθε Δευτέρα και Τετάρτη  για όλο τον Αύγουστο  (3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 26, 31 Αυγούστου 2015). Θα ξεκινούν στις 17:00 μ.μ. και θα τελειώνουν στις 20:00 μ.μ.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ