27.5.2013 11:02

“Συνεχίζεται η αποψίλωση των Δ.Ο.Υ.”

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. ΖΕΡΔΕΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ. ΧΙΟΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Στη Βουλή μεταφέρονται πλέον οι απαντήσεις που θα πρέπει να δώσει το υπ. Οικονομικών αναφορικά με την ενδεχόμενη προσάρτηση της Δ.Ο.Υ. Χίου στη Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης.
Με κοινή Ερώτησή τους οι βουλευτές Γ. Ζερδέλης και Αγνή Καλογέρη στον υπουργό Οικονομικών, ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου.
“Η πρόταση γίνεται χωρίς διάλογο και μέριμνα για τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία της νησιωτικότητας.
Σκοπός, πιστεύουμε, είναι η εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρίες των αντικειμένων ελέγχου, βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων και οι πιθανές απολύσεις των υπαλλήλων.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι προτίθεται να πράξει σε σχέση με το ζήτημα του κλεισίματος των παραπάνω τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Σάμου και της Δ.Ο.Υ. Χίου και μεταφοράς τους στη Σύρο και Μυτιλήνη αντίστοιχα;
2. Σκοπεύετε παρά τα ελλείμματα στη μηχανοργάνωση να προβείτε στο κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. Μύρινας και Ικαρίας στις 17/06/2013;
3. Τι προτίθεται να κάνει για την αναβάθμιση των φορολογικών υπηρεσιών προς τους πολίτες;
4. Πως διασφαλίζεται ο πιθανός κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας;”

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ