13.4.2014 14:24

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Συνεδριάζει την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ (στο Cine Κεραμεικός) με αντικείμενο τη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, καθώς και τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με ομιλία του (11:00 π.μ.).

Η συνεδρίαση θεωρείται ότι αποτελεί έναρξη της εκστρατείας των ευρωεκλογών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με σταθμούς, έως το τέλος Μαΐου, την Ευρωδιακήρυξη και το ευρωψηφοδέλτιο.

«Η Ευρώπη θα αλλάξει ως κοινότητα ισοτίμων κρατών ή δεν θα υπάρξει» υπογραμμίζει σε δηλώσεις του στο Έθνος της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτηρίζει ως εγκληματικό το διαχωρισμό σε Βορρά και Νότο.

Λέει ότι οι Αριστερές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη στηρίζουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος για να αποφασιστεί σημαντική διαγραφή και σημειώνει πως «είναι για το συμφέρον όλου του Ευρωπαϊκού Νότου η πρόταση για το χρέος».

Τονίζει ότι οι εκπρόσωποι της Δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας υποστηρίζουν τη σημερινή πολιτική για το χρέος.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι είναι ακροαριστερά σημειώνει σκωπτικά «όταν στέκεσαι τόσο δεξιά, όσο ο κύριος Σαμαράς και ο δηλωμένος αντικομουνιστής φίλος του ο κύριος Μπαλτάκος, είναι φυσικό να βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως ακροαριστερά».

Τονίζει ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν θα είναι χαλαρή και σημειώνει «οι ευρωεκλογές, όπως και οι εκλογές στις περιφέρειες και στους Δήμους, θα βάλουν τους τίτλους τέλους στη σημερινή κυβέρνηση και στην πολιτική της».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ