4.3.2016 20:37

Συνδιαφήμιση, Βίζα, Τελωνείο και Λημνιά τα αιτήματα της Χίου στην Ε. Κουντουρά

Με την εντύπωση ότι τουλάχιστον η Υπουργός Τουρισμού κατανόησε τη δυσμενή κατάσταση των νησιών που αποτελούν πύλες εισόδου μεταναστών, κάτι που δεν φάνηκε από τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα τις προηγούμενες ημέρες, αναχώρησαν από την Αθήνα οι φορείς των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου που συμμετείχαν στην κοινή σύσκεψη με την Έλενα Κουντουρά.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και οι δήμαρχοι της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου και της Κω καθώς και τουριστικοί παράγοντες των δύο νησιών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού που εκπροσώπησε τη Χίο, τα περισσότερα από τα αιτήματα που είχε καταθέσει η Χίος φαίνεται ότι έγιναν αποδεκτά από το Υπουργείο, με κυριότερο το αίτημα για συνδιαφήμιση με αεροπορικές εταιρίες.

«Είναι ενθαρρυντικό ότι για πρώτη φορά είδαμε ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό. Φαίνεται ότι διαμορφώνεται ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Από την πλευρά μας θέσαμε διάφορα ζητήματα όπως τη διαμεσολάβηση της Υπουργού ώστε η Χίος να μπορέσει να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με tour operators στην Πολωνία, Τσέχια, Ολλανδία και Νορβηγία. Παράλληλα θέσαμε και το ζήτημα της απλοποίησης της χορήγησης Βίζα στους Τούρκους επισκέπτες. Αυτό μάλιστα το συνδέσαμε και με το αίτημά μας για ενίσχυση με προσωπικό του Τελωνείου ώστε η αίθουσα επιβατών να επεκτείνει το ωράριό της και μετά τις 8 το βράδυ», ανέφερε στον «π» ο Δήμαρχος Χίου.

Τέλος η αντιπροσωπεία του Δήμου ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργείου Τουρισμού προκειμένου να ξεκινήσουν τα συμπληρωματικά έργα στη μαρίνα των Λημνιών έργο που θα θωρακίσει το λιμάνι από τους ισχυρούς νότιους ανέμους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ