19.10.2012 19:43

Συνάντηση Περιφερειαρχών με τον Επίτροπο Johannes Hahn

– Τι εισηγήθηκε ο Νάσος Γιακαλής

 
Στην προγραμματισμένη συνάντηση Εργασίας με τους Περιφερειάρχες για το ΕΣΠΑ, με τη συμμετοχή του Επιτρόπου, αρμόδιου για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Johannes Hahn, συμμετείχε σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής.
Η συνάντηση οργανώθηκε σε συνεργασία της ΕΝ.Π.Ε με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών, στην αίθουσα συνεδριάσεων των γραφείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αφού παρουσίασε την πρόοδο του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου και τα προβλήματα που παρατηρούνται, περιέγραψε στον Επίτροπο τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ελληνικός λαός, χαρακτηρίζοντας τη χώρα σαν ένα «καζάνι που βράζει», από τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι οποίες επιδεινώνουν την ύφεση και διογκώνουν την ανεργία.

 
 
Παράλληλα δεν παρέλειψε να αποδοκιμάσει -χαρακτηρίζοντάς τους ως «απαράδεκτους»- όλους εκείνους τους Έλληνες που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και δεν πλήρωσαν ποτέ τους φόρο, παροτρύνοντας τον Επίτροπο να μεταφέρει στην Κομισιόν και σε οποιονδήποτε άλλον αρμόδιο, την περιγραφόμενη από τον ίδιο κατάσταση.
Ο Περιφερειάρχης ωστόσο, με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Hahn έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις -διατηρώντας πάντως τις επιφυλάξεις του για το αν όντως κάτι τέτοιο ειπώθηκε από αρμόδια χείλη- για την φερόμενη ως πρόταση εκ μέρους της Τρόικας, εκκένωσης των νησιών κάτω των 150 κατοίκων, χαρακτηρίζοντας ως «γελοία» και «προκλητική» μια τέτοια άποψη, καταλήγοντας στο ότι «υπάρχουν όρια που σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπερβούμε.».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ