16.7.2012 19:27

Συνάντηση Μουσουρούλη - Παπούλια για Λιμενικό και Ναυτιλία

 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μουσουρούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 
«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και την πλήρη λειτουργική ενσωμάτωση του Λιμενικού Σώματος σε αυτό.
Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ακτοπλοΐας. Για μένα είναι μια σημαντική προτεραιότητα - επείγουσα θα έλεγα λόγω της οικονομικής κρίσης, των διακυμάνσεων των διεθνών τιμών των καυσίμων και άλλων προβλημάτων που απειλούν τη βιωσιμότητά του.
Ένα σημαντικό επίσης θέμα που συζητήσαμε - και ο Πρόεδρος έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον - αφορά στη ναυτιλία, στην Ελληνική ναυτιλία που πρωτοπορεί στις θάλασσες του κόσμου. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για τα στοιχεία της δραστηριότητας της Ελληνικής ναυτιλίας, ποντοπόρου ελληνόκτητης, αλλά και της ελληνικής σημαίας, και συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε αυτή τη μηχανή, τη δύναμη, το μεγάλο αυτό κινητήρα της ελληνικής οικονομίας να τον ενεργοποιήσουμε ακόμα περισσότερο έτσι ώστε να οδηγήσει τη χώρα πολύ πιο γρήγορα  και με μεγαλύτερη ασφάλεια έξω από την κρίση.
Θα πρέπει να πάρουμε σημαντικά μέτρα - όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας γύρω από την ακτοπλοΐα. Εγώ προσωπικά εργάζομαι σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στον τομέα του κόστους εργασίας έχω ήδη μια πρώτη καλή είδηση από τις επαφές μου με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο  το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Έχω τη βεβαιότητα ότι φέτος το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχουν γίνει όλες οι κινήσεις έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στη διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε βρει τις λύσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Η Ελλάδα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκοπεί, οι νησιώτες έχουν ανάγκη από αυτή τη σύνδεση που είναι πηγή ζωής.
Δεν είναι το ζήτημα μόνο η πυκνότητα των συνδέσεων, είναι ο συνδυασμός των γραμμών με τέτοιο τρόπο που να μην δημιουργεί προβλήματα, ούτε στους κατοίκους αλλά ούτε και στους ακτοπλόους».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ