4.9.2012 16:48

Συνάντηση Μουσουρούλη - Χριστόφια

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, έγινε το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. 

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Ευθύμιος Φλουρέντζου.  

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Χριστόφιας αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και στην αρνητική στάση της τουρκικής πλευράς. Πρόσθεσε ότι πέραν της κατάστασης στο Κυπριακό, διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά παράλληλα και προεκλογική περίοδο, όπου όλοι «λένε το δικό τους», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «η ζωή είναι αδυσώπητη». 

Από την πλευρά του, ο κ. Μουσουρούλης δήλωσε: «Με μεγάλη συγκίνηση, δέος, επισκέπτομαι τη μαρτυρική Μεγαλόνησο. Είναι αυτονόητο η πρώτη μου έξοδος από την Ελλάδα, ως Υπουργός, να είναι στην Κύπρο. Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητήσαμε όλες τις πτυχές του Κυπριακού, ενημερώθηκα σε βάθος για τις εξελίξεις. Συζητήσαμε, επίσης, για την κρίση που ταλανίζει την Ευρωζώνη και την Ευρώπη και "ματώνει" την πατρίδα μας, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που καλείται να σηκώσει το βάρος μιας πολιτικής που αν δεν ανατραπεί σύντομα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενδέχεται να οδηγήσει το όλο οικοδόμημα σε πλήρες αδιέξοδο.  

Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προσπάθειες που κάνει η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, για να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Μετέφερα στον Πρόεδρο τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού και διαπιστώσαμε από κοινού ότι για την Ελλάδα υπάρχει βελτίωση του κλίματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  
 
Αυτό αποτελεί μια προϋπόθεση προκειμένου τις επόμενες βδομάδες, μαζί με τη σκληρή εργασία που θα καταβάλλουμε, να έχουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου κάποια αποτελέσματα επιτυχίας που θα μάς δώσουν προοπτική στην οικονομία και ως κοινωνία πάνω από όλα».  

Από την πλευρά του, ο κ. Φλουρέντζου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υπουργό Ναυτιλίας, διότι πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη εκτός Ελλάδας, στην Κύπρο, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων συναδέλφων του «και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα», όπως είπε.  

Πρόσθεσε ότι «ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, είτε αυτές αφορούσαν το Κυπριακό, είτε αφορούσαν τα ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και για θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ