1.11.2012 16:04

Συνάντηση Κ. Μουσουρούλη με την ευρωπαϊκή επιτροπή LIBE

Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης, συναντήθηκε χθες (31/10), με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία συμμετέχει και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κ. Γεώργιος Παπανικολάου. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Δημ.Μπαντιάς.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου παρουσίασε το γενικό πλαίσιο του μεταναστευτικού ζητήματος στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως την σημαντική αύξηση των ροών παρανόμων μεταναστών στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, εξειδικεύοντας, ταυτοχρόνως, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Επιπλέον, ο κ. Μουσουρούλης, παρουσιάζοντας τα επιπλέον συναφή μέτρα και δράσεις που υλοποιούνται από το Λιμενικό Σώμα, ταυτόχρονα με τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν λόγω της κατάστασης στην Συρία, εν μέσω, μάλιστα, της εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα μας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα καλείται να διαχειρισθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα και, ως εκ τούτου, χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ