9.10.2012 20:38

Συνάντηση Κ. Μουσουρούλη, με την επίτροπο Σεσίλια Μάλμστρομ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το αυξημένο ρεύμα μεταναστών προς το Ανατολικό Αιγαίο και η επιδεινούμενη κατάσταση στη Συρία. Ο κ. Μουσουρούλης ενημέρωσε αναλυτικά την κυρία Μάλμστρομ για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας και για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα για την αντιμετώπισή τους.
 
Παρουσίασε, επίσης, τις αλλαγές που έχουν γίνει στη δομή του υπουργείου, με σκοπό τη βέλτιστη απορρόφηση των διαθέσιμων κοινοτικών κονδυλίων.
 
Η κυρία Μάλμστρομ εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος επιτήρησης των συνόρων (EUROSUR), κάτι που θα συμβάλει μεταξύ άλλων και στην αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων.
 
Παράλληλα, η Επίτροπος τόνισε ότι εργάζεται προς την κατεύθυνση της καλύτερης συνεργασίας με την Τουρκία στο ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του κ. Μουσουρούλη για ενίσχυση της παρουσίας του Frontex (Ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) στο Αιγαίο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ