6.2.2015 10:21

Συνάντηση φιλίας στη Σμύρνη

ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

Πανηγυρικό κλίμα επικρατεί από το πρωί στη γειτονική Σμύρνη που σήμερα εορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Βουκόλο στην ομώνυμη εκκλησία, τον μοναδικό ελληνορθόδοξο ναό που διασώθηκε από την καταστροφή του 1922. 
Μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Σμύρνη κατέφθασε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που νωρίς το πρωί συναντήθηκε με τον ομόλογό του Δήμαρχο Σμύρνης Aziz Kocaoglu. 
Στη συνάντηση στην οποία ήταν παρόντες ο Έλληνας Πρέσβης Κυριάκος Λουκάκης και ο Έλληνας Πρόξενος της Σμύρνης Θόδωρος Τσακίρης, 
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν τα αισθήματα φιλίας μεταξύ των δύο δήμων με τον κ. Kocaoglu να υπενθυμίζει στον κ. Μπουτάρη ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας, ο Κεμάλ Ατατούρκ κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. 
Στην ίδια συνάντηση έγινε αναφορά και στη γραμμή Σμύρνης – Θεσσαλονίκης με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν την πρόθεσή τους να μετατρέψουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτός από εμπορικό και σε επιβατικό. 
 
Σμύρνη 6/2 DENIZHAN GUZEL
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ