28.3.2012 14:19

Συμμετέχει στην «Ώρα της Γης» ο Δήμος Χίου

Για τέταρτη χρονιά θα συμμετάσχει ο Δήμος Χίου στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για τη δράση «η Ώρα της Γης» σύμφωνα με την οποία το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 20.30 και για μια ώρα, σβήνουμε τα φώτα διαμαρτυρόμενοι για τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, που συνετέλεσαν στη μόλυνση του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση στην κλιματική αλλαγή.
Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε κάθε πολίτη, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε δημόσιο φορέα.  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Χίου θα σβήσει το δημοτικό φωτισμό για μια ώρα και καλεί κάθε δημότη να πράξει το ίδιο.  Η συμβολική αυτή πράξη αποτελεί θεσμό σε όλο τον κόσμο, ως κραυγή διαμαρτυρίας για την προστασία του πλανήτη και του κλίματος. 
«Η εποχή μας με τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες που τη χαρακτηρίζουν, επιτάσσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τη  μοναδική φύση μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ