24.6.2014 15:47

«Συμβάλλετε για να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑ Χίου»

ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΛΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Ο ΜΙΧ. ΦΥΤΟΥΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ

Με προσωπική του επιστολή προσπαθεί να δραστηριοποιήσει τους βουλευτές και τους αιρετούς του νησιού ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χίου Μιχ. Φυτούσης, προκειμένου η εταιρία να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το δάνειο που είχε λάβει τη δεκαετία του 90’ και για το οποίο δεσμεύθηκαν μια σειρά από περιουσιακά της στοιχεία.

Στην επιστολή του αναφέρει: 

«Αφού σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες σας αναφορικά με το θέμα της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ σας ενημερώνουμε ότι η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων την 20/10/2014 ( πλην της μισθοδοσίας του προσωπικού που αποδεσμεύεται τμηματικά κατόπιν αιτήματος ).

Μετά την ανωτέρω εξέλιξη και επειδή η ΔΕΥΑΧ για να λειτουργήσει σαν ανταποδοτική επιχείρηση έχει μια σειρά αναγκών προς τρίτους που πρέπει να καλύψει επιβάλλεται να προχωρήσουμε στις ενέργειες που συζητήσαμε στην συγκέντρωση της 10/06/2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δηλαδή, να γίνει επερώτηση στο Κοινοβούλιο από όλες τις παρατάξεις με κύριο αίτημα την κοινή και για τις 8 ΔΕΥΑ ( Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Καστοριάς, Πτολεμαΐδας, Χαλκίδας ) ρύθμιση του δανείου αφού έγινε από όλους την ίδια περίοδο, με τους ίδιους όρους και για τον ίδιο σκοπό.

Η λύση αυτή πρέπει να στηρίζεται στην πρόταση της ΕΔΕΥΑ δηλαδή να αποπληρώνεται από το ποσό των ΚΑΠ πριν την διανομή τους με βάση το Ν. 4071/12, άρθρο 10, παρ.13 που αντικατέστησε τον Ν. 2065/92, άρθρο 43 παρ.2 που προορίζεται για τις ΔΕΥΑ έστω και να κατακρατείται το 100% του ποσού έναντι 30% που προέβλεπε η ρύθμιση Δούκα.

Επισημαίνουμε ότι εφόσον υλοποιηθούν τα παραπάνω η ΔΕΥΑΝΧ θα έχει πλέον τη δυνατότητα να προβεί σε μια γενναία μείωση στους λογαριασμούς χρέωσης που τόσο έχουν ανάγκη οι Δημότες.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και είμαστε έτοιμοι να προβούμε στην όποια ενέργεια μας υποδείξετε».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ